Friday, 18 November 2016

Blogspot Percuma

Teks : Anys Idayu Zakaria

Ramai yang ragu-ragu tanya saya blog ni ada tarikh luput atau tidak.  BLOGSPOT PERCUMA tiada tarikh luput. Yang berbayar dan ada tarikh luput ialah apabila awak beli domain.

Macam mana nak kenal domain, biasa bila kita buka blog atau website, lihat bahagian atas sekali contoh seperti ini

Http://anysidayu.com (yang ini domain sendiri - kita beli domain dalm tempohnya, dan jika tamat tempoh kita lupa nak perbaharui, ia akan mati)

Http://anysidayu.blogspot.com (yang ini kita masih gunakan blogspot. Jadi ianya percuma dan tiada tempoh tamat. Tak perlu risau nak perbaharui atau tidak)

Untuk permulaan digalakkan guna dulu blogspot yang percuma. Saya dah hampir 4tahun masih menggunakan blogspot percuma sahaja. Jadi jangan pening-pening fikir nak beli domain. Buat dulu blog, bagi blog kita ni mudah google jejak. Buat latihan menulis.

Nota hati : PROMOSI TEMPAH BLOG BISNES RM70 dibuka hingga hari Selasa. Nak full pakej macam BLOG STOKIS QUEEN OF MUTIARA, milik puan Ekin Din pun boleh. Jom WA 0177912993.