Friday, 14 July 2017

Modul Baru Geng Like

Ada orang tanya penting ke engagement. Jawabnya penting kerana "more engagement more reach". Maksudnya lagi banyak orang like, komen, share status kita lebih ramai orang boleh lihat apa yang kita post. Lebih ramai akan nampak FB kita. Yang dulu suam-suam kuku, boleh jadi lebih meriah bila tinggi engagement tau.

Kali ini dengan modul baru dan yuran juga lebih rendah sedikit. Rugi sangat kalau tak rebut peluang ni.

Hari 1 - Dimasukkan ke dalam group.
Hari 2 - Orientasi
Hari 3 - Personal Branding
Hari 4 - Copywriting
Hari 5 - Content Marketing
Hari 6 - Storytelling
Hari 7 - Engagement FB
.
Ada yang berminat untuk daftar. Kelas akan bermula 30hb ini. WA 0177912993

Personal Branding di FB

Kita bina Personal Branding di FB supaya kita mudah diterima oleh orang lain menjadi rakan FB dan supaya kita boleh membina jaringan network yang lebih luas!

Status-status FB kita menentukan bagaimana Personal Branding kita terbentuk. Kalau asyik SHARE status orang saja, orang lain tengok, mereka tak mahu berkawan.

Jadi, jaga status FB kita. Update perkongsian yang menarik. Jaga wall FB kita supaya 'bersih'. Bagaimana nak jaga wall FB supaya bersih, belajar dalam #GengLike #agenGL

Ilmu Bisnes 5 dalam 1

Nak belajar ilmu bisnes 5 in 1?
Kalau anda follow kelas 7 hari ini, anda akan mahir:

1) Polish personal branding anda sehingga orang kenal bisnes anda. 

2) Tinggikan engagement FB anda. Baru lah posting tak krik krik macam cengkerik.

3) Dah reti buat ayat iklan di wall. Malah, boleh guna untuk Fbads anda juga.

4) Strategy penulisan content marketing yang power untuk bina trust.

5) Pandai menulis cerita cerita yang pembaca suka & viral-kan dengan rela hati.

Ya, ini anda akna dapat kalau fokus & follow kelas 7 hari ini rapat-rapat.

Nak tahu details dan nak bonus bernilai lebih RM300+?

Jom daftar kelas GENG LIKE. WA 0177912993 untuk pendaftaran.

Wall FB Meriah Dengan Geng Like

“STRES FB KRIK KRIK MACAM TANAH KUBUR?”
Kalau nak wall meriah dan dapat sambutan, belajar lah personal branding.

Kelas ini bukan sahaja belajar personal branding. Banyak giler. Copywriting, content dan story telling pun korang akan belajar. Memang terlajak berbaloi.

Semua ini korang belajar apabila join #GengLike. Memang best. Memang happening. Memang havoc!

Nak join kelas geng like, jom klik sini https://genglike.onpay.my/order/form/joingsl/Anies

Tulis Sendiri Status di FB

Tek : Anys Idayu Zakaria

Dalam membina branding sendiri di FB, silalah perah idea sendiri ketika menulis di FB. Jangan suka copy dan paste status orang lain, jadikan hak milik sendiri.

Setiap kali baca status rakan fb, bila ada rasa wow dalam ceritanya, aku akan scroll hingga akhir untuk tengok cerita tersebut ditulis sendiri atau di C&P. Kalau C&P, terus hilang mood nak baca.

Bukan main up status, cantek punya jalan cerita. Tapi orang lain yang penat mencari idea. Amboi amboi amboi.

Mulai sekarang apa kata kita praktis menulis. Tulis pendek pun tak mengapa. Pastikan ejaan penuh. Dan latih tulis setiap hari.

Nak buat latihan menulis, join kelas GENG LIKE. Kalian turut akan belajar menulis di FB.

Networking Bermula di Geng like

Di dalam #GengLike, ada yang jumpa kawan baru, ada yang dah berkawan macam adik beradik, ada yang jumpa partner bisnes dan ada yang jumpa jodoh.

Itulah pentingnya networking.

Jom bermula di Geng Like.

Mana tahu korang berjumpa jodohkan.

Yang berminat mahu daftar, boleh WA 0177912993

Atau boleh terus daftar melalui link ini
https://genglike.onpay.my/order/form/joingsl/Anies

Tentang Saya

Tek : Anys Idayu Zakaria

Hai semua. Nama saya Anys Idayu Zakaria. Berasal dari Pasir Mas Kelantan. Sudah hampir 27 tahun menetap di Johor. Sebab itu bila bercakap tiada langsung loghat kelantan, kerana saya tidak pernah tinggal mahupun membesar di sana.

.
Tahun ini sudah mencecah 33 tahun. Tapi masih sweet, kecil molek lagi maintain seperti 17 tahun. Ini orang kata. Bukan saya. Pernah mendirikan rumah tangga. Tapi sekarang saya memegang status Ibu tunggal kepada 2 orang puteri.

.
Kalian boleh sahaja panggil saya Aiz atau Anies. Rutin kehidupan masih seperti dulu. Keluar pagi balik petang. Bekerja sebagai seorang penjawat awam di salah sebuah jabatan kerajaan di Johor Bahru. Di samping menjalankan bisnes online. Hujung minggu kini sudah kembali lapang kerana tiada lagi kelas di UTM.

.
Saya bukan pakar dalam mana-mana bidang.  Hanya berkongsi kisah kehidupan masa lampau untuk pengajaran kepada wanita terutamanya yang mengalami keperitan kerana terpaksa menanggung keluarga. Saya juga sedang cuba menulis bagaimana cara untuk wanita mendapat pembelaan dan hak-hak yang sewajarnya, mengikut pengalaman yang telah saya lalui.

.
Ribuan terima kasih kepada yang sudi singgah di blog ini. Blog ini lebih berkisar kepada bisnes online yang saya jalankan.

Jika mahu baca kisah kehidupan dan pengajian atau lain-lain, boleh follow blog http://kisahhidupanies.blogspot.com