Thursday, 5 May 2016

Tips Posting Di Facebook

Tips posting .
7.00-10.00am - masa ni biasanya org mahu pergi kerja . Hari isnin-khamis biasanya trafik laju . Jika jumaat , post pula tentang islamik sahaja . Sebab org dh excited nak cuti keesokannya .
Post sesuatu yg bemanfaat , panjang pun tak apa , motivasi , tips , soft selling atau story telling .

12.30-2.00pm - masa ni org mahu keluar lunch . Elakkan posting yg panjang . Mereka x ada masa yg cukup nak baca !
 Post sesuatu yg ringkas sahaja !

5.30-7.00pm - Org balik kerja masa ni . Biasanya mereka penat !
Post sesuatu yg kelakar , humor atau joke . JANGAN update pasal trafik jem sebab semua org tahu trafik sedang jem skrg !

9.30-11.45pm - biasanya org sudah habis solat isyak atau makan malam masa ni . Masa ni la ramai online . Ada yg online sambil tengok TV . Ada yg mghadap handphone dan PC . Betul x ?

Traffic paling laju pada jam 10 malam . Boleh juga post seawal 9:30pm . Masa ni lah masa terbaik nk buat marketing , branding , hard selling atau promosi . Lepas jam 12.00am jangan update apa2 dah ! Masa ni online banking pun dah tutup . Org dh mula masuk tidur .

Share dan tag jika anda rasa bermanfaat . Ilmu ni tak ramai org nk bg tahu tau !
.
‪#‎cnpsaffieyilias‬ ‪#‎anysidayuzakaria‬ ‪#‎Mulabisnesonline‬ ‪#‎agengroupsupportlike‬ ‪#‎kelasonlineblog‬