Thursday, 15 October 2015

Belajar Bina Kedai Online Sendiri

Matlamat ditawarkan kelas mula bisnes online adalah pelbagai. Ringkasnya, ia tapak mula untuk surirumah yang zero bisnes online, mahu mula tak tahu cara tak ada produk, belajar bertatih bina kedai online dan belajar berjualan bermula pendapatan RM10 ditingkatkan sedikit demi sedikit. Juga sesuai untuk suri yang telah bekerja atau bisnes dari rumah, suri bekerja pejabat yang mahu belajar dan jana pendapatan sambilan. Boleh juga untuk kaum adam. Kerana dengan mendaftar boleh bina rangkaian pengedar, cari kenalan baru, peluang bisnes baru dan kumpulan sokongan melalui jaringan ukhwah Abdr. Dengan mendaftar kelas ini, kalian akan belajar bina kedai online sendiri A-Z hingga siap hingga boleh mula berjualan.

Bina kedai online kerana ia mudah murah percuma. Tak perlukan kedai fizikal. Jadi tak ada kos sewa, bil api air, gaji pekerja. Hanya fokus aktiviti jualan pemasaran kutip komisyen hingga pandai kumpul modal. Belajar bisnes guna modal minimum, apa yang ada dan maksimakan ia.

Baik sebelum bina kedai online, perlu faham pemasaran online ada 5 asas. Mahu jual apa, peralatan, akaun bank lengkap kemudahan transaksi online, apa yang sesuai untuk dijual. Misalnya, mahu produk dropship, ada laptop smartphone dan data plan, akaun m2u cimbclick bimb, tudung bawal sebab ia trend terkini.

Saya berikan contoh blog kedai online salah seorang pelajar dibawah kendalian saya,
 http://qasehgoldbangi.blogspot.my
Perhatikan tugasan 1 hingga 14 yang beliau  siapkan di situ.

Setelah siap semua tugasan, pelajar akan diserap sebagai rakan niaga Abdr bermakna layak menjual semua produk Abdr yakni kelas online/offline, ebook, sewa tapak iklan. Mudah santai semuanya produk digital pemasaran 100% online. Habis kelas, masih boleh tanya soalan kepada cikgu. Abdr bukan kaut duit semata. Kita juga kumpulan sokongan.

Boleh lihat blog rakan niaga beliau http://arbeeali.blogspot.my
Inilah yang dikatakan salah satu contoh, mereka belajar dulu di kelas untuk buat blog pertama, belajar konsisten menulis. Kemudian bila sudah mahir boleh bina sendiri berapa banyak blog yang mereka mahu, juga pasti mereka pandai fokus penulisan di blog tersebut. 

Perhatikan beliau berkongsi kebaikan yang telah diperolehi melalui kelas ini serta 2 lagi produk abdr. Moga beri manfaat pada yang tercari-cari ilmu dan peluang ini.

Jika rasa sudah bersedia, boleh mula daftar. Takada kuota atau promosi sebab itu pendaftaran dibuka setiap hari bila-bila masa. Tak perlu terburu-buru. Pilih sama ada di bawah dan mohon isikan borang tempahan ya.

1. kelas blog bisnes
2. kelas blog penulisan
3. kedua-dua kelas di atas serentak.


Untuk pertanyaan dan lebih lanjut di ruangan hubungi saya. Pilih yang kalian selesa, fb, email atau wa.