Monday, 13 October 2014

Segmen Tajaan : Vitamin E Shaklee

Teks : Anys Idayu Hj Zakaria

Bismillah. Assalamualaikum para pembaca yang sudi singgah di sini. Terima kasih tak terhingga kepada kalian yang sudi baca setiap perkongsian saya. Semoga sedikit sebanyak dapat memberi manfaat.
Ok hari ini saya nak kongsikan satu entri tentang vitamin E Shaklee, di bawah segmen tajaan.
Vitamin E ini saya dah amalkan pengambilannya selama sebulan. Alhamdulillah sangat bagus untuk kulit muka, dan yang lebih penting membantu kulit wajah saya nampak lebih berseri dan tidak kusam lagi. Seblum ini kulit muka saya memang agak kusam. Tambahan saya memang tak ambil apa-apa suplement lain. 

Sejak mengambil Vit C dan vitamin E ni, kulit muka saya memang tidak kusam lagi, dan yang lebih penting dapat menghilangkan parut jerawat yang timbul. Muka saya sebenarnya memang jarang sekali tumbuh jerawat, tetapi hanya akan timbul dan muncul pada waktu-waktu tertentu sahaja. Jadi sejak amalkan vitamin E ini, cepat pula parut jerawat hilang.

Inilah rupanya. Besarnya kan. Hihi, boleh je saya telan. Rasanya memang seakan-akan buah anggur, ada rasa seperti masam-masam sedikit, kerana vitamin E ini mengandungi ektrak biji anggur. 

Untuk tahu kelebihan lagi boleh baca di bawah ini ya. Dan jika mahu dapatkan vitamin E yang bagus ini, boleh terus hubungi kak Zaridah. Saya hanya pakai dan amalkan sahaja. hihi



1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

Perbezaan Vitamin E Shaklee dengan vitamin E dipasaran ialah Shaklee mempunyai vitamin E yang mengandungi keperluan lengkap oleh tubuh iaitu 400iu dan beserta selenium.

Vitamin E semakin hebat dengan adanya extract biji anggur.
Wanita Dan Vitamin E
Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee atau pembelian produk, sila hubungi saya seperti dibawah.
"Salam Ukhwah & Senyum Sokmo dari Daa ibu WaMeAz"