Monday, 9 June 2014

Mula Bisnes Raya Sekarang

Teks : Anys Idayu Hj Zakaria

Bila menjelang Ramadhan ramai berlumba-lumba dan nak rebut peluang untuk mula berbisnes. Ramadhan bulan rezeki dan bulan mengumpul pahala. Bagi yang dah berangan nak mula bisnes untuk tambah duit poket hari raya, Janganlah tunggu 1 Ramadhan baru nak mula, apa kata mula dari sekarang. 

3 SEBAB anda kena START Bisnes Raya SEKARANG!
(Credit to : Cikgu Hafiz Anwar)
 
Sebab #1 - BELIAN EMOSI
Biasanya bila nak raya ni belian berdasarkan emosi meningkat. Ada orang raya ni dia rasa satu macam, semua benda kalau boleh nak baru, handphone nak baru, kereta nak baru, baju pun nak baru-baru.

Ini menyebabkan bisnes akan mengalami kenaikkan permintaan 2-3 kali ganda dari waktu biasa.

Sebagai usahawan, ini adalah PELUANG! Kalau anda baru nak start sekali pun bisnes anda akan terkena tempiasnya.

 
Sebab #2 - MOTIVASI DIRI SENDIRI
Berkait dengan sebab #1 tadi, jika anda putuskan untuk berbisnes pada waktu ini, ianya akan meningkatkan motivasi dan keyakinan diri anda pada bisnes anda.

Mana taknya, baru start bisnes order dah bertimbun-timbun.


Sebab #3 - "FENOMENA" SELEPAS RAYA
Sebaik sahaja raya, anda akan dapati sales anda mula merosot dan ianya akan ambil masa 2 bulan untuk kembali pulih seperti sediakala. Orang dah habis shopping dah sebelum raya.

Ini menyebakan sebab #2 berkurangan dan akhirnya anda tak happy dengan hasilnya. Bukan sebab bisnes anda tak bagus tapi timing yang tak bagus.

So, bila waktu paling TERBAEK untuk start bisnes raya?

SEKARANG!

YA LAKUKANNYA MULAI SEKARANG!
 
TOLONG JANGAN MULA BISNES RAYA PADA 1 RAMADHAN NI!!


PS: Dah ramai mula order kuih raya. Supplier kuih raya pun dah warning "Dik, kalau kau baru nak start order 1 Ramadhan ni, akak mintak maaf banyak-banyak ya, kalau stok dah habis. Maaf zahir batin ya"
 
***********************************************************************
 Mencari duit lebih raya ni? Mari sertai Projek Duit Raya. Yuran sekali sahaja kalian akan dapat
1. Dibimbing buat blog
2. Dapat Ebook
3. Kumpulan sokongan- Insya Allah kalau anda aktif momentum anda sentiasa akan meningkat
4. Komisyen - bergantung pada usaha anda

Semua atas talian cuma perlu ada laptop/komputer/smart phone & internet.
Anda tidak perlu risau lambakan produk kerana semua diuruskan oleh pihak akademi.

Jom mula projek duit raya sekarang http://projekduithariraya.blogspot.com/ 







Ini antara produk untuk jualan hari raya, sudah boleh mula sekarang. Jangan risau lambakan stok di gudang kami. Kalian hanya perlu fokus dan berjualan sahaja. Akan ada lagi pakej-pakej dan produk sememangnya khas untuk hari raya.

Untuk pendaftaran projek duit raya, boleh terus isi form di sini
http://projekduithariraya.blogspot.com/p/pendaftaran.html

Atau hubungi saya untuk pertanyaan :

Email : anysidayuzakaria@gmail.com
sms / wtsapp : 017-7912993