Tuesday, 13 May 2014

Peniaga Online Mesti Ada Blog

Teks : Anys Idayu Hj Zakaria

Mari kita baca fakta menarik tentang blog, memang sangat-sangat digalakkan semua peniaga online mesti ada blog

5 Fakta tentang Blog ( copy www.wangcyber.com)
1) 77 % daripada pengguna internet memang gemar melayari blog dan membacanya, ada yang follow dan ada yang subscribe untuk mendapatkan update terkini.

 2) hampir 1/ 4 daripada jumlah masa yang di gunakan oleh seseorang itu untuk melayari internet telah di gunakan oleh mereka untuk membaca artikel di blog.

3) peniaga kecil yang menggunakan blog untuk mengupdate tentang produk mereka menerima jualan lebih dari 126% berbanding peniaga yang tidak pernah langsung menggunakan blog untuk proses pemasaran.

 4) apabila sesebuah blog menawarkan kandungan perkongsian yang menarik dan bernilai kepada pembaca, mereka bukan sahaja dapat mengukuhkan jenama perniagaan mereka malah dapat menambahkan lagi jumlah pengikut mereka dari masa ke semasa.

 5) kajian di Amerika Syarikat mendapati bahawa 81 % daripada pengguna internet gemar untuk memberikan kredit kepada blog yang mempunyai kualiti perkongsian yang bagus.

Bagi yang usahawan online yang belum memiliki blog, jom kita mula belajar membina blog kedai online. Tak susah mana pun, hanya belajar atas talian sahaja. Belajar dalam group kelas di facebook. Saya akan ajar cara untuk mula membina blog dan penulisan di blog. Masa belajar pula sangat-sangat fleksibel untuk mereka yang super duper sibuk. Boleh belajar bila-bila masa kelapangan.
 
Pilihan kelas yang dianjurkan oleh AKADEMI BEKERJA DI RUMAH :
1. Kelas asas blog dan penulisan
2. Kelas asas blog dan fan page mula bisnes
3. Kelas beriklan mudah.my
4. Kelas penulisan kreatif
5. Pendaftaran pengurus online
6. Pendaftaran kelas urus akaun wahm soho
7. Tempahan blog bisnes/blog penulisan-siap 3 hari
8. Beriklan bersama kami di http://sohodirectory.blogspot.com/
9. kelas blog borong telekung solat
10. kelas penulisan ebook premium
 
Pendaftaran Kelas Online/Offline Blog dibuka setiap hari. Hubungi saya Anys Idayu Zakaria untuk pendaftaran.
 
sms/ wtsapp : 017-7912993