Tuesday, 22 April 2014

Jana Pendapatan Di Internet

Teks : Anys Idayu Hj Zakaria

Idea kosong tapi tak ada modal? Tambah tak ada asas dalam dunia bisnes, kurang mahir dalam IT. Pasti ramai terfikir bisnes apa yang hendak diceburi. Banyak idea boleh dipelajari sebenarnya hanya menerusi facbeook, instragram, youtube, semuanya atas talian.
Irfan Khairi dengan hanya bermodalkan RM500 mampu bergelar jutawan pada usia 25 tahun. Semuanya menerusi bisnes dalam talian, yang dilihat sebagai lubuk menjana pendapatan lumayan jika kena cara yang betul.
Dalam pembentangan Bajet 2014, mendedahkan lebih ramai pengguna internet di Malaysia adalah pembeli berbanding penjual dengan saiz pasaran urusniaga dalam talian dijangka mencecah RM5 billion menjelang 2014, berbanding RM1.8 billion pada 2010.
Ternyata terlalu besar potensi bisnes online. Jadi tak mustahil jika kita baru angan-angan untuk mula bebas kewangan bertindak dan ikut cara yang betul. Tidakkan kita rasa tercabar? Ada yang bermodal rendah pun boleh membuat jualan di internet. Mungkin kita boleh mula berjinak-jinak dulu secara separuh masa sebelum melakukannya secara serius.
(sumber : berita harian, 14/4/2014)
Bagi mereka yang mahu mula bisnes secara online, tapi belum ada produk, boleh sertai Pengurus Online Akademi. Caranya sangat mudah dan senang sahaja.
* Hanya daftar dengan yuran RM200 - yuran pendaftaran pengurus online akademi
* Bonus 4 ebook  (ebook belajar asas blog - ebook rujukan utama membina blog, ebook super wahm supermom perkongsian kisah sebenar wahm yang mula bekerja dari rumah, ebook panduan mula bisnes butik - panduan untuk membuka butik, dan ebook 101 idea home based bisnes cari idea untuk memulakan bisnes secara online dan panduan sebelum memulakan)
* Dapat belajar membina blog dalam kelas blog bisnes. Belajar hasilkan blog rakan niaga
* Blog tersebut boleh digunakan untuk produk sendiri juga.
Setelah mendaftar dan menghasilkan blog, kalian akan dibimbing bagaimana untuk mula mempromosi produk akademi - iaitu produk digital ebook, pakej sewaan iklan, dan kelas online/ bengkel anjuran akademi bekerja dirumah. Mula belajar promosi  produk ini melalui blog dan facebook.
Komisen akan dibayar secara terus kepada kalian, melalui pendaftaran pelajar ke kelas online/bengkel, atau belian ebook atau tempahan iklan. Saya sendiri yang akan ajar kalian bagaimana hendak mula menjana pendapatan dari RM50-100, untung bersih dengan hanya mempromosi produk akademi.
Ini bukan omongan kosong, kerana sudah ada pasukan pengurus online akademi yang beroleh hasil seperti ini. Tapi dengan syarat utama, ikut apa yang telah diajar, mula praktik, mula promosi, dan yang lebih penting berserah pada Allah swt atas semua daya usaha yang telah dilakukan.
Pendaftaran dan pertanyaan boleh terus melalui saya
sms/ wtsapp : 017-7912993
add saya di facebook : https://www.facebook.com/anies.aiz