Thursday, 27 March 2014

2 Jenis Bisnes Online Yang Mudah

Teks : Anys Idayu Hj Zakaria
Untuk mereka yang tengah pening-pening lalat nak mula bisnes, tak tau nak niaga apa. Mai sini nak cerita. 2 kaedah ni mudah dan senang sangat.

1. Bisnes Online - JUALAN PRODUK DIGITAL (pakej ebook) Produk yang dibeli oleh pembeli kita akan hantar melalui email, dan mereka download melalui software adobe reader, ebook biasanya berbentuk pdf. Lebih mudah sekarang sebab ramai dah ada telefon canggih-canggih, jadi dengan mudah mereka akan download ebook yang dibeli hanya menggunakan telefon@smartphone sahaja. Mudah untuk kita urus, keuntungan juga berbaloi jika rajin kita usaha.

Ok jom kita kira contoh keuntungan ya. Katakan produk digital pakej mula bekerja di rumah (ebook 101 idea home based bisnes&ebook belajar asas blog) - keuntungan RM20, Kalau 10 orang beli sudah untung RM200, lagi rajin promosi lagi banyak untung. Ini satu je pakej ebook. Kalau kita duk jual pakej lain. Ce kira berapa yerk?
  
(ini antara pakej ebook)
 
 
2. Bisnes Online - Perkhidmatan (kelas online blog) Ini cara mudah untuk kita menjual kemahiran yang kita ada, kita tawar dan bantu mereka yang memerlukan servis ini. Contohnya kami di akademi bekerja di rumah menawarkan kelas online blog. Ok baik, kalian tak ada kemahiran seperti ini. Tak perlu risau. Kalian boleh promosi kemahiran dan pakej yang kami tawarkan untuk memperolehi komisen hasil pendaftran mereka yang mahu belajar kelas online ini. Mudah sahaja. Semua disediakan, kalian hanya promosi. 

(Ini antara pakej yuran kelas online)
 
Kita cuba kira contoh keuntungan pula ye. Katakan seorang rakan mendaftar melalui kalian untuk kelas blog fanpage mula bisnes. Keuntungan RM50, Kalau 10 orang rakan yang mendaftar belajar ke kelas ini, keuntungan sudah RM500. Di akademi bekerja di rumah ada lebih kurang 10 pakej kelas online dan pakej iklan mengikut komisen masing-masing. Bayangkan jika kalian betul-betul rajin dan fokus, berapa sebulan kalian boleh dapat dengan hanya duduk mengadap komputer sahaja. 

Ini adalah contoh mula bisnes online yang tak perlu kita keluar dari rumah. Hanya duduk rumah sahaja. Untuk 2 cara ini, kalian perlu mendaftar sebagai rakan niaga akademi (Pengurus Online Akademi). Sedikit yuran modal diperlukan untuk mendaftar, yang mana yuran tersebut meliputi kelas belajar blog dan juga bonus ebook.
 
Orang kata, kalau kita tak cuba dulu, kita tak boleh cerita kebaikan betul tak. Jadi melalui pendaftran sebagai rakan niaga akademi, kalian akan diberi 4 ebook bonus (ebook belajar blog, ebook super wahm super mom, ebook panduan mula bisnes butik offline online dan ebook 101 idea home based bisnes). Kesemua ebook ini kalian boleh jual melalui pakej yang disediakan oleh akademi. Mudahkan. Dah ada ebook nak baca, dah boleh jadikan testimoni dan perkongsian, dan boleh mula jual 1. Bisnes Online - JUALAN PRODUK DIGITAL (pakej ebook)
 
Untuk blog pula, kalian akan belajar menghasilkan blog rakan niaga, yang mana boleh mula mempromosi produk akademi di blog tersebut. kalian sudah boleh mula promote 2. Bisnes Online - Perkhidmatan (kelas online blog), sebab dah ada blog sendiri. Dah lebih yakin nak bercerita dengan rakan apa yang akan dipelajari dalam kelas blog tersebut.

Untuk yang mahu tahu lanjut tentang rakan niaga akademi, boleh baca di sini ya http://anysidayu.blogspot.com/2014/01/bisnes-online-paling-mudah.html

Bagi yang mahu daftar sebagai rakan niaga / Pengurus Online Akademi, boleh terus hubungi saya untuk pendaftaran :

Email : anysidayuzakaria@gmail.com
sms / wtsapp : 017-7912993
add saya di facebook : https://www.facebook.com/anies.aiz