Tuesday, 10 December 2013

Gunakan komputer dan internet untuk menambah pendapatan

Teks : Anys Idayu Hj Zakaria


Bismillah. Alhamdulillah.

Kembali bertugas. Semangat mula bekerja selepas cuti hujung minggu yang panjang. Marathon hari ini pecut laju-laju mahu menyiapkan semua tugasan yang ada.

Berbaki lebih kurang 20 hari sahaja lagi menjelang 2014. Semoga lebih bersedia untuk menyambut tahun hadapan. Bersedia dengan perancangan dan azam yang mesti dilakukan. Bukan hanya menulis cantik azam, tanpa sebarang tindakan.

Sudah ada perancangan tahun hadapan, jika belum mari kita mula fikir-fikirkannya.

p/s : Khas untuk semua suri rumah dan suri bekerjaya. Kepakaran saya adalah membantu kalian yang mahu bekerja dari rumah secara sambilan atau sepenuh masa melalui kelas online, pakej iklan dan produk digital.

Bagi mereka yang super sibuk dengan tugas harian, bisnes seperti ini sangat sesuai dilakukan kerana kalian hanya perlu urus masa, tenaga dan kedai online sahaja. Tanpa perlu bersusah payah keluar menghantar barang, berjumpa pelanggan atau mengepos barang. Semua boleh dilakukan dengan hanya hujung jari sahaja.

Hanya perlu tindakan dan usaha yang luar biasa, untuk mendapat hasil yang luar biasa juga. Insya Allah.
 
sedikit perkongsian daripada Pengasas #akademibekerjadirumah, merangkap pengasas kelas online asas blog penulisan dan asas blog fanpage mula bisnes, Pn. Masayu Ahmad.

Alhamdulillah, perjuangan ini tidak mudah ia datang bersama amanah. Saya sulamkan ia dengan penuh kasih sayang. Pasukan datang silih berganti, yang mana setia alhamdulilah, yang mana sudah dapat tempat berteduh yang baru juga alhamdulillah. Teruskanlah perjuangan kalian di mana sahaja berada.

Saya di sini, masih setia dengan amanah yang diberikan Tuan Punya, selagi hayat dikandung badan, selagi itulah diteruskan.

Namun kadangkala ia menuntut renjatan emosi. Mohon kalian jangan datang bersama untuk saya, mencurah lelehan air mata dan tangis. Saya tidak ada ubat untuk itu. Yang ada saya perlukan yang datang kepada saya, bersama nilai positif, semangat mahu berubah, semangat mahu berhijrah. Pergilah kita kemana sahaja langit tetap kita junjung, tanah tetap kita pijak.

Emosi pula saya petang ini. Iya, mohon tidak lagi datang kepada saya yang punya jiwa lemah jika mahu berubah. Saya tidak ada kaunter tabungan air mata, yang ada trek kasih sayang penuh perjuangan untuk bermula. Saya tidak ada masa dan tidak ada gaji untuk mendengar rintihan, yang ada, laluan pemula. Jika bersedia boleh sambut dengan analisa, dan mula segera, kami di akademi sudah pun menyediakan jaringannya.

Ini dari saya pula,

Jika kalian sudah bersedia untuk menyahut cabaran, membina satu landasan baru dalam dunia bisnes, sedang mencari jalan bagaimana mahu memulakan sesuatu itu dengan hanya bermodalkan apa yang ada ditangan, boleh hubungi saya Anys Idayu Zakaria untuk saya bimbing sebagai protege dalam kelas asas blog penulisan atau kelas asas blog fanpage mula bisnes.

Gunakan komputer dan talian internet sepenuhnya. Juga medium blog yang percuma sahaja. Yang penting perlu ada ialah kesungguhan, kerajinan juga semangat mahu belajar. Ilmu yang sedikit ini jika tidak tahu digunakan juga pasti tidak bermanfaat.

Kami di akademi hanya membantu memberi laluan untuk kalian memulakan. Semua usaha dan kesungguhan di tangan sendiri.

Dua kelas masih berlangsung, di bawah bimbingan saya:

 1. Kelas asas blog dan penulisan

a.Menulis cara santai, tetapi masih lagi mengekalkan Bahasa Melayu formal. Ini salah satu cara menarik minat pembaca suka dan datang lagi ke blog.
b. Bina tapak awal memperkenalkan diri kepada pembaca/bakal pelanggan.
c. Belajar menulis dan latihan menulis untuk dapatkan momentum.
d. Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi.
e. Bergabung dengan lebih rami blogger-lebih 200 blog dalam akademi, untuk membantu aliran trafik ke blog.
f.Ramai yang mahu bermula tetapi tidak tahu cara, menulis boleh dilatih jika tahu teknik yang betul.
g. Mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog.
h. Sudah ada blog, tetapi sudah tidak ada idea untuk meneruskan usaha berblog.
Jika kalian berada dalam salah satu kategori di atas, boleh sertai kami dalam kelas asas blog dan penulisan. Analisa dahulu sebelum masuk kelas. Boleh pm atau mesej inbox apabila sudah bersedia.

 2. Kelas asas blog dan fan page (mula bisnes)
a. Kelas ini khusus bagi suri rumah yang benar-benar zero tentang urus niaga secara online.
b. Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
c. Mahu mula tetapi tidak ada produk. Kami menyediakan beberapa produk pilihan, produk sunnah, buku, pakej ebook, ruang periklanan. Juga peluang sebagai pembantu kelas di akademi bekerja di rumah.
d. Kelas ini sesuai untuk belajar menjana pendapatan awal RM10, kemudian tingkatkan lagi, RM20, RM50, RM100 begitulah seterusnya (ini adlaah tertakluk kepada usaha yang konsisten daripada peserta.
e. Kelas ini juga sesuai untuk suri yang sibuk, surirumah sepenuh masa, suri bekerjayaa yang mahu buat secara sambilan. Ini adalah langkah awal, kami sediakan berdasarkan permintaan demi permintaan.
f. Apabaila sudah pandai, boleh belajar lagi dengan otai-otai pemasaran yang lain. juga bina jaringan bisnes secara online.
g. Apa yang kita belajar di dalam kelas ini. Analisa dahulu untuk kenalpasti apa produk yang sesuai/minat/pengalaman. Belajar buat blog kedai online, belajar menulis konsisten, belajar buat borang tempahan, jenis-jenis entri, belajar buat pan page, belajar buat pautan, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.
h. Untuk mula, kita analisa dahulu, pm saya sekarang atau mesej di inbox. Pendaftaran adalah setiap hari.
 
Hubungi saya untuk daftar mana-mana kelas pilihan :
 
sms / wtsapp : 017-7912993
add saya di facebook : https://www.facebook.com/anies.aiz
 
_______________________________________________________________________
 
 
 
 
Sangat sesuai untuk mereka yang mahu memulakan bisnes hanya dari rumah. Baca perkongsian kisah kejayaan mereka yang telah berjaya. Dapatkan juga idea untuk memulakan bisnes
 
Ebook 101 idea home bases bisnes
Sudah Terbit
Dapatkan segera RM50
 
 

 
Ebook Panduan 44 hari pantang Tradisional & Moden
Bakal terbit 15.12.2013
Hanya RM 30
 
Hantar ulasan anda tentang ebook pantang untuk dapatkan ebook percuma 44 Resipi pantang Tradisi Melayu (Bakal Terbit 1.1.2014)