Tuesday, 26 November 2013

Ulasan Protege kelas asas blog bisnes Aizawaty Ahmad

Teks : Anys Idayu Hj Zakaria


Alhamdulillah, harini seorang lagi protege saya sudah selesai semua tugasan yang diberikan. Tahniah kak Ayzawaty. Beliau membuka blog kedai bisnes barangan Sophie Paris. Bagi yang mahu shopping online barangan ini boleh la jenguk kedai online protege saya Aksesori Wanita Sophie Paris Ulasan Kelas Asas Blog - Aizawaty Binti Ahmad (sumber : http://aizawatyahmad.blogspot.com/2013/11/ulasan-kelas-asas-blog-aizawaty-binti.html)
Teks : Aizawaty Binti Ahmad
Gambar : Buku Asas Blog

Assalamualaikum

Hari ini tamatlah tugasan penulisan saya untuk kelas asas blog yang telah saya pelajari bersama guru online (merangkap rakan sekuliah saya di UTM Space ) Anys Idayu Zakaria . Terima kasih kepada Anys kerana menjadi guru online yang prihatin dan banyak membantu dalam penghasilan blog saya . Sebelum ini saya sudah mempunyai blog sendiri , tetapi pada waktu itu tujuan blog hanya lah sekadar mencuba dan suka-suka. Saya tidak menyangka yang keperluan blog amat penting dalam memasarkan barangan bagi ahli perniagaan . Disamping itu blog juga berfungsi untuk memberi pengetahuan kepada pengguna tentang produk , perkhidmatan yang di berikan , tips-tips yang berguna di samping dapat meramaikan kenalan tidak kira di dalam negara dan luar negara . Saya mula serius untuk membuat blog semula selepas saya membuat perniagaan Sophie Paris , dan saya mendapatkan khidmat Guru Online Anys Idayu Zakaria untuk membantu saya membangunkan blog perniagaan kerana telah terlalu lama meninggalkan dunia blogging. Dari sini saya dapat mengetahui teknik-teknik menulis dengan betul , cara-cara mereka bentuk blog , memasukkan item-item yang penting dalam blog dan lain-lain lagi. Walaupun mengambil masa yang lama untuk melaksanakan tugasan ini , tetapi saya tetap bersyukur kerana Guru Online sentiasa memberi tunjuk ajar dan menegur sekiranya ada lakukan kesilapan .Tambahan lagi, kelas di buat secara online.

Saya juga di bekalkan panduan ebook Super Wahm Super Mom untuk rujukan sebagai panduan membuat blog ini. Terima kasih juga saya ucapkan pada Puan Masayu kerana menganjurkan kelas Asas Blog ini. Di harapkan kepada kengkawan yang handak membuat blog tetapi tidak tahu bagaimana untuk mulakan , bolehlah sertai kami.
 
 
Tahniah, saya doakan kak Ayza terus sucess dalam bisnes yang diceburi. Terima kasih kerana sudi menimba ilmu bersama kami di Akademi Bekerja di Rumah.
 
Bagi yang mahu membina blog kedai seperti beliau, boleh mendaftar melalui saya untuk kelas online asas membina blog bisnes. Saya menerima pendaftaran setiap hari.
 
Dua kelas masih berlangsung:

1. Kelas asas blog dan penulisan Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan penulisan.
a.. Menulis cara santai, tetapi masih lagi mengekalkan Bahasa Melayu formal. Ini salah satu cara menarik minat pembaca suka dan datang lagi ke blog.
b. Bina tapak awal memperkenalkan diri kepada pembaca/bakal pelanggan.
c. Belajar menulis dan latihan menulis untuk dapatkan momentum.
d. Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi.
e. Bergabung dengan lebih rami blogger-lebih 100 blog dalam akademi, untuk membantu aliran trafik ke blog.
f.Ramai yang mahu bermula tetapi tidak tahu cara, menulis boleh dilatih jika tahu teknik yang betul.
g. Mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog.
h. Sudah ada blog, tetapi sudah tidak ada idea untuk meneruskan usaha berblog.
Jika kalian berada dalam salah satu kategori di atas, boleh sertai kami dalam kelas asas blog dan penulisan. Analisa dahulu sebelum masuk kelas. Boleh pm atau mesej inbox apabila sudah bersedia.

2. Kelas asas blog dan fan page
Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan fan page (mula bisnes)
a. Kelas ini khusus bagi suri rumah yang benar-benar zero tentang urus niaga secara online.
b. Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
c. Mahu mula tetapi tidak ada produk. Kami menyediakan beberapa produk pilihan, produk sunnah, buku, pakej ebook, ruang periklanan. Juga peluang sebagai pembantu kelas di akademi bekerja di rumah.
d. Kelas ini sesuai untuk belajar menjana pendapatan awal RM10, kemudian tingkatkan lagi, RM20, RM50, RM100 begitulah seterusnya (ini adlaah tertakluk kepada usaha yang konsisten daripada peserta.
e. Kelas ini juga sesuai untuk suri yang sibuk, surirumah sepenuh masa, suri bekerjayaa yang mahu buat secara sambilan. Ini adalah langkah awal, kami sediakan berdasarkan permintaan demi permintaan.
f. Apabaila sudah pandai, boleh belajar lagi dengan otai-otai pemasaran yang lain. juga bina jaringan bisnes secara online.
g. Apa yang kita belajar di dalam kelas ini. Analisa dahulu untuk kenalpasti apa produk yang sesuai/minat/pengalaman. Belajar buat blog kedai online, belajar menulis konsisten, belajar buat borang tempahan, jenis-jenis entri, belajar buat pan page, belajar buat pautan, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.
h. Untuk mula, kita analisa dahulu, pm saya sekarang atau mesej di inbox. Pendaftaran adalah setiap hari.

 
Daftar dengan prmosi November yang masih berlangsung. Hubungi saya untuk pendaftaran kelas ini :
sms / wtsapp : 017-7912993
add saya di facebook :https://www.facebook.com/anies.aiz

 
Jom beriklan di sini Soho Directory. Baca terma iklan di Ruangan Iklan Online
Beli buku agama, buku motivasi & ebook di sini Aizmall Gedung Buku Online
Beli produk sunnah dan kelengkapan solat di sini Aizmall Sunnah Online
Beli pelbagai jenis produk kesihatan, makanan dan produk borong bisnes di sini Aizmall Gedung Online
Sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah. Untuk yang berminat mendaftar kelas online asas membina blog fanpage bisnes atau penulisan, hubungi saya :
Sms/ Whatsapp : 017-7912993