Saturday, 16 November 2013

Motivasi Menulis

Sumber : Ebook Belajar Asas Blog

44-catatan harian- Latihan paling asas bagi yang baru mula menulis. Pastikan mula dengan catatan harian dalam buku nota. Kemudian pindahkan apa yang ditulis ke dalam blog
-Latihan menulis paling mudah ialah menulis apa aktiviti pada hari tersebut, catatan harian seorang surirumah, seorang pekerja, seorang ibu, seorang usahawan. Tulis apa sahaja aktiviti bermula bangun pagi.
-Jangan tinggalkan walau satu hari, kebiasaaan 44 hari ini memudahkan kita menulis dan menjadikan ia rutin yang biasa.
-Cari masa yang sesuai setiap hari ambil hanya lima hingga 10 minit sahaja. Tulis semula apa yang dicata. Terus tulis dan publish, jangan ada perasaan teragak-agak.
-Apabila kita sudah berada dalam zon bertenang, kembali lihat semual entri terdahulu, sunting dan tambah baik penulisans sedia ada.
-Melepasi 44 entri kelihatan blog kita sudah begitu cantik tersusun dan sudah mula padat dengan informais ringkas. Ia adalah cara paling mudah untuk menarik pembaca suka berkungjung.
-Pembaca datang setiap hari kerana mahu baca apa yang dikongsikan.
-Penulisan yang jujur menjadikan penyampaian lebih bersahaja, dan blog sebegini suka didatangi lagi dan lagi.
-Jika mahu ada pembaca datang, jadi jangan tidak da entri baru.
-Istilahnya seperti menjemput tetamu, dan tetamu itu adalh rezeki.
-Jamu tetamu dengan perkataan baik-baik, mudahan ia kembali membawa rezeki untuk kita.
Jika tidak hari ini, mungkin esok, atau lusa, atau datang banyak serentak. ;)
 
 
 
 
 
Sudah ada blog, tetapi masih buntu untuk menulis, dapatkan ebook ini sebagai panduan bagaimana mahu menulis setiap hari. Sangat membantu kalian yang masih kekeringan idea bagaimana untuk mengemaskini blog setiap hari.
 
Hanya RM50 SAHAJA
Bayar sini untuk tempahan
 
 
Mengapa perlu siapkan 44 entri pertama?
44 entri pertama sangat penting untuk latihan menulis setiap hari. Pelajar digalakkan/wajib mempunyai catatan nota harian. Ini latihan asas mengumpul idea. Idea yang paling mudah adalah catatan harian, kemudian tulis semula dalam blog.

Dua label penting dalam blog adalah catatan harian dan catatan penglaman. Inilah uniknya perkongsian kita berbanding orang lain. Pengalaman dan rutin kita tidak sama untuk setiap orang, jadi blog kita akan lebih menarik dengan perkongsian ini. Itulah bezanya blog kita dengan blog orang lain. Rutin kita dan pengalaman kita mungkin biasa bagi kita, tetapi luar biasa bagi yang membacanya.

Bolehkah menulis lima atau 10 entri serentak sehari? Ya, boleh ini mempercepatkan usaha untuk ke fasa seterusnya.

Mengapa perlu analisa? Tiga soalan dari lapan soalan penting adalah, pendidikan, pengalaman, minat dan kemahiran. Ini salah satu momentum dan isi gali utama menjadikan blog kita ada matlamat pengisian. Setiap orang tidak sama untuk jawapan analisa, itulah sebab selepas khatam ebook asas blog, pelajar akan mula dibimbing berdasarkan jawapan analisa untuk tugasan sterusnya.

Ada ke pelajar putus asa, cepat atau lambat? Ya, ada. Ini dilihat berdasarkan apa matlamat mahu sertai kelas ini. Ia flekibel, ada pelajar dalam beberapa minggu sahaja cepat selesai, sebulan dua bulan. Ini berdasarkan fokus dan matlamat pelajar itu sendiri.
Pelajar sentiasa diberi peluang untuk bermula semula, dan mengambil semangat pelajar yang laju.

 


Promosi pendaftaran November sedang berlangsung. Daftar dengan promosi ini untuk dapatkan 3 ebook free yang bernilai RM110
Hubungi saya :
sms /wtsapp : 017-7912993
 
 
 
Sebab perlu masuk kelas asas blog online:

1. Kelas adalah fleksibel-
Peserta kami adalah kebanyakan suri bekerjaya dan surirumah ada juga jejak, secara online 100 peratus, ia fleksibel, boleh mula bila-bila masa.. Ada 10 langkah tugasan untuk kelas asas blog dan penulisan, dan 16 langkah mudah untuk bina kedai online.

2. Kumpulan sokongan.
Selepas selesai semua tugasan, peseta akan di serap masuk dalam grup tertututup ademi bekerja di rumha. Dari situ peniaga boleh membina jaringan, peserta pula boleh mencari peluang-peluang baru untuk bina persahabatan dan sokongan.

3. Sangat sesuai surirumah yang baru mahu mula, tidak tahu urusniaga asas, tidka tahu buat borang, tidak tahu mahu mula dari mana, tidak ada produk kita asedia kan produk.

4. Belajar membina kelompok sasaran untuk produk dan perkhidmatan yang bakal ditawarkan. Blog dan facebook adalah langkah paling asas dan mudah untuk kita belajar berjualan online. Ini sesuai bagi orang yang sibuk, surirumah yang pemalu.

5. Trek pemula. Bagi mahu mula bisnes secara sambilan atau sepenuh masa. Khususnya persediaan bagi surirumha yang tidak ada apa-apa asas. Kita mempunyai barisan pengajar di seluruh Malaysia, tidak ada had masa, kami menerima pendaftaran setiap hari.

6. Mula cabar diri untuk persediaan tahun baru. Tidak kira suri bekerja di rumah, atau suri bekerja luar rumah. 
 
Juga masih berlangsung promosi Pakej Bekerja Di Rumah. Hanya RM100 SAHAJA untuk mula merancang perancangan tahun 2014
Promosi ini sah sehingga 20 November 2013
Dapatkan segera untuk penjimatan RM30
 Tempah sekarang di sini
 
Jom beriklan di sini Soho Directory. Baca terma iklan di Ruangan Iklan Online
Beli buku agama, buku motivasi & ebook di sini Aizmall Gedung Buku Online
Beli produk sunnah dan kelengkapan solat di sini Aizmall Sunnah Online
Beli pelbagai jenis produk kesihatan, makanan dan produk borong bisnes di sini Aizmall Gedung Online
Sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah. Untuk yang berminat mendaftar kelas online asas membina blog fanpage bisnes atau penulisan, hubungi saya :
Sms/ Whatsapp : 017-7912993