Thursday, 28 November 2013

Buang perasaan negatif.

Teks : Anys Idayu Hj Zakaria

 
Alhamdulillah, bermula lagi hari baru. Masih berbaki 33 hari lagi menjelang 2014. Masih ada lagi perancangan yang perlu dikejar, perlu lebih pantas berlari. Laju dan laju tanpa menoleh ke belakang. Katakan tidak pada perasaan negatif, putus asa dan tidak bersemangat. Jauhkan diri dari mereka yang sering menyindir, bercakap negatif, memburuk-buruk. Untuk Berjaya kita tak perlukan itu semua. Luaskan pergaulan dan cari aura-aura positif. Berkumpul dengan mereka yang sering memberi kata semangat. Berkongsi pandangan, pendapat. Luaskan pembacaan. Lebihkan membaca buku-buku motivasi.

Saya kira pergaulan di facebook juga baik jika kita pandai menggunakannya. Tambah rakan atau like mana-mana pages penceramah, baca status-status dan kata-kata motivasi mereka. Serap dan nilai. Jika perlu tulis di buku catatan harian kita supaya sentiasa ingat kata-kata rangsangan tersebut. Baca dan ulang bacaan jika perasaan negatif itu datang.

 
Bagi yang mahu meluaskan jaringan perniagaan atau baru memulakan bisnes internet, boleh sertai kami di akademi bekerja di rumah. Kami memberi landasan awal iaitu bagaimana mahu memperkenalkan diri dan bisnes di internet.


Matlamat kami membantu suri yang tidak tahu asas membina blog seperti email, buat blog, menulis secara konsisten, tulis apa yang pembaca suka baca. Bukan kita tulis syok sendiri.

Tulis apa yang kita tahu kerana ia lebih konsisten. Tulis dan berkongsi kerana ilmu itu akan membawa manfaat kepada orang ramai.
Dapat berkenalan dengan lebih ramai suri. Meluaskan jaringan social, membina jaringan perniagaan.

Belajar membina tapak pembaca sendiri melalui tulisan di blog. Jika betul caranya pembaca itulah yang bertukar sebagai pelanggan.

Ia tak akan jadi jika kita hanya menulis tenggelam timbul, sekejap ada sekejap hilang. Menulis ikut mood, tidak focus dan tidak bersemangat.

4 modul kelas berlangsung :

1. Kelas online asas bina blog penulisan - untuk membina blog berpengaruh, blog yang disukai pembaca, belajar menulis blog dengan betul yang dapat menarik traffik ke blog.

2. Kelas online asas blog fanpage mula bisnes - bagi yang mahu mulakan bisnes online. Tak tahu cara untuk mula bisnes. Belajar urusniaga mudah dengan mnggunakan medium percuma blog, fnpage, fb. Belajar menjana pendapatan bermula RM5, RM10, dan seterusnya. Bagi yang tidak ada produk kami sediakan produk untuk dropship.

3. Kelas beriklan di mudah.my - mudah.my merupakan medium promosi online secara percuma. Belajar teknik beriklan dengan betul di situ.

4. Kelas penulisan kreatif - bagi yang bercita-cita menulis cerpen. Belajar menulis cerpen dahulu sebelum menulis novel. Apabila sudah pandai tulis cerpen, insya Allah boleh menulis novel.

Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan penulisan.
a.. Menulis cara santai, tetapi masih lagi mengekalkan Bahasa Melayu formal. Ini salah satu cara menarik minat pembaca suka dan datang lagi ke blog.
b. Bina tapak awal memperkenalkan diri kepada pembaca/bakal pelanggan.
c. Belajar menulis dan latihan menulis untuk dapatkan momentum.
d. Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi.
e. Bergabung dengan lebih rami blogger-lebih 100 blog dalam akademi, untuk membantu aliran trafik ke blog.
f.Ramai yang mahu bermula tetapi tidak tahu cara, menulis boleh dilatih jika tahu teknik yang betul.
g. Mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog.
h. Sudah ada blog, tetapi sudah tidak ada idea untuk meneruskan usaha berblog.
Jika kalian berada dalam salah satu kategori di atas, boleh sertai kami dalam kelas asas blog dan penulisan. Analisa dahulu sebelum masuk kelas. Boleh pm atau mesej inbox apabila sudah bersedia.

Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan fan page (mula bisnes)
a. Kelas ini khusus bagi suri rumah yang benar-benar zero tentang urus niaga secara online.
b. Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
c. Mahu mula tetapi tidak ada produk. Kami menyediakan beberapa produk pilihan, produk sunnah, buku, pakej ebook, ruang periklanan. Juga peluang sebagai pembantu kelas di akademi bekerja di rumah.
d. Kelas ini sesuai untuk belajar menjana pendapatan awal RM10, kemudian tingkatkan lagi, RM20, RM50, RM100 begitulah seterusnya (ini adlaah tertakluk kepada usaha yang konsisten daripada peserta.
e. Kelas ini juga sesuai untuk suri yang sibuk, surirumah sepenuh masa, suri bekerjayaa yang mahu buat secara sambilan. Ini adalah langkah awal, kami sediakan berdasarkan permintaan demi permintaan.
f. Apabaila sudah pandai, boleh belajar lagi dengan otai-otai pemasaran yang lain. juga bina jaringan bisnes secara online.
g. Apa yang kita belajar di dalam kelas ini. Analisa dahulu untuk kenalpasti apa produk yang sesuai/minat/pengalaman. Belajar buat blog kedai online, belajar menulis konsisten, belajar buat borang tempahan, jenis-jenis entri, belajar buat pan page, belajar buat pautan, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.
h. Untuk mula, kita analisa dahulu, pm saya sekarang atau mesej di inbox. Pendaftaran adalah setiap hari.

Kami menerima pendaftaran setiap hari. Saya mengalu-alukan mereka yang mahu menimba ilmu membina blog bersama saya. Semoga apa yang kami sampaikan di sini akan dapat membantu kalian untuk memulakan langkah awal dalam perniagaan online.

pm saya Anys Idayu Zakaria UNTUK PENDAFTARAN. Pengambilan sesi November masih berlangsung.
 
 
 
 
Juga masih berlangsung promosi Pakej Bekerja Di Rumah. Hanya RM100 SAHAJA untuk mula merancang perancangan tahun 2014
Promosi ini sah sehingga 30 November 2013
Dapatkan segera untuk penjimatan RM30

 
 
 
Masing berlangsung promosi pre order EBOOK 101 IDEA HOME BASED BISNES
Hanya RM30 SAHAJA.
Promosi sehingga 30 November.
 
 

 
 
Bakal terbit.
15 Disember 2013
Ebook Panduan 44 hari pantang tradisional & Moden
 
 
 
 
Jom beriklan di sini Soho Directory. Baca terma iklan di Ruangan Iklan Online
Beli buku agama, buku motivasi & ebook di sini Aizmall Gedung Buku Online
Beli produk sunnah dan kelengkapan solat di sini Aizmall Sunnah Online
Beli pelbagai jenis produk kesihatan, makanan dan produk borong bisnes di sini Aizmall Gedung Online
Sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah. Untuk yang berminat mendaftar kelas online asas membina blog fanpage bisnes atau penulisan, hubungi saya :
Sms/ Whatsapp : 017-7912993