Thursday, 3 October 2013

Blog Berpengaruh

Teks : Anys Idayu Zakaria
Foto : Simpanan peribadi


Bismillah. Alhamdulillah. Beberapa hari ini rata-rata protege di Akademi semua meluahkan rasa berpuas hati kerana sudah berjaya menembusi carian di internet dan blog berdasarkan penulisan masing-masing di blog. Ini semua hasil usaha mereka sendiri. Rajin menulis dan mengemaskini blog sentiasa. Kami di akademi hanya jalan untuk kalian bermula. Menulis di blog bukan setakat bercerita dan post gambar tetapi berkongsi ilmu dan kepakaran. Berkongsi ilmu dengan orang lain juga ibarat bersedekah. Dengan bersedekah akan meluaskan lagi rezeki kita.
 
Tahniah kekanda Asmah, protege pertama saya. 3 bulan selepas menyertai kelas ini sudah berjaya berada di tangga teratas dalam carian google. Tidak susah sebenarnya, buat apa yang diajar di akademi dan perlu rajin untuk update entri. Inshaallah, anda juga boleh berada di tempat Asmah. Blog beliau berkongsi Panduan Matematik Untuk Kanak-kanak. Tahniah kak Asmah!
 
 
 
 
 
Dua kelas berlangsung di Akademi ini :
Kelas asas blog dan penulisan Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan penulisan.
a.. Menulis cara santai, tetapi masih lagi mengekalkan Bahasa Melayu formal. Ini salah satu cara menarik minat pembaca suka dan datang lagi ke blog.
b. Bina tapak awal memperkenalkan diri kepada pembaca/bakal pelanggan.
c. Belajar menulis dan latihan menulis untuk dapatkan momentum.
d. Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi.
e. Bergabung dengan lebih rami blogger-lebih 100 blog dalam akademi, untuk membantu aliran trafik ke blog.
f.Ramai yang mahu bermula tetapi tidak tahu cara, menulis boleh dilatih jika tahu teknik yang betul.
g. Mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog.
h. Sudah ada blog, tetapi sudah tidak ada idea untuk meneruskan usaha berblog.
Jika kalian berada dalam salah satu kategori di atas, boleh sertai kami dalam kelas asas blog dan penulisan. Analisa dahulu sebelum masuk kelas.
 
Kelas asas blog dan fan page (bisnes) Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan fan page (mula bisnes)
a. Kelas ini khusus bagi suri rumah yang benar-benar zero tentang urus niaga secara online.
b. Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
c. Mahu mula tetapi tidak ada produk. Kami menyediakan beberapa produk pilihan, produk sunnah, buku, pakej ebook, ruang periklanan. Juga peluang sebagai pembantu kelas di akademi bekerja di rumah.
d. Kelas ini sesuai untuk belajar menjana pendapatan awal RM10, kemudian tingkatkan lagi, RM20, RM50, RM100 begitulah seterusnya (ini adlaah tertakluk kepada usaha yang konsisten daripada peserta.
e. Kelas ini juga sesuai untuk suri yang sibuk, surirumah sepenuh masa, suri bekerjayaa yang mahu buat secara sambilan. Ini adalah langkah awal, kami sediakan berdasarkan permintaan demi permintaan.
f. Apabaila sudah pandai, boleh belajar lagi dengan otai-otai pemasaran yang lain. juga bina jaringan bisnes secara online.
g. Apa yang kita belajar di dalam kelas ini. Analisa dahulu untuk kenalpasti apa produk yang sesuai/minat/pengalaman. Belajar buat blog kedai online, belajar menulis konsisten, belajar buat borang tempahan, jenis-jenis entri, belajar buat pan page, belajar buat pautan, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.
h. Untuk mula, kita analisa dahulu,  Pendaftaran adalah setiap hari.
 
sms/ wtsapp : 017-7912993