Monday, 26 August 2013

Belajar Secara Online

Teks :  Anys Idayu Zakaria


Ada tak yang pernah cuba-cuba untuk belajar membina blog. Sebenarnya ramai rupanya antara kita yang masih belum mahir untuk membina blog, malah ada juga yang mencari-cari peluang yang ada untuk menghadiri mana-mana kelas. Malah sanggup juga mengupah orang mahir untuk membina blog, terutamanya blog kedai untuk bisnes. Dengan teknologi kini, sudah ramai peniaga yang bertindak untuk membuat pasaran melalui online, jadi pastinya mereka perlu memiliki sekurang-kurangnya satu blog sendiri.
 
Di Akademi Bekerja di Rumah ini, kami menawarkan kelas belajar membina blog secara online sahaja, atas talian. Tak perlu menghadirkan diri ke mana-mana tempat. Hanya yang perlu ada talian internet, komputer, kesanggupan untuk belajar, kosongkan minda untuk menyerap ilmu. Niat kami di Akademi Bekerja dari Rumah untuk mengajar seberapa ramai surirumah untuk menjana pendapatan dari rumah.  Cara ini memang cukup senang dan mudah kerana kami faham kebanyakan surirumah memang tiada peluang untuk menghadiri bengkel atau kelas di luar kerana perlu menjaga anak-anak di rumah ataupun bekerja di pejabat. Semoga dengan adanya saluran ini, lebih ramai wanita yang dapat menjana pendapatan tambahan untuk keluarga.
 
 
 
Malah sejak awal tahun 2013 sehingga kini, lebih 100 blog sudah terhasil di Akademi ini. Maknanya sudah lebih 100 pelajar yang mendaftar dan belajar di sini. Malah apa yang seronoknya, kami turut membina dan membantu semua pelajar untuk mempromosi produk dan bisnes masing-masing dengan cara menarik traffik dan pembaca di blog, dan fanpage wahm soho adalah sebagai salah satu perghubungnya. Insya Allah dengan terbitnya soho directori, iaitu tapak pengiklanan melalui blog, fokus untuk mempromosi produk lebih meluas. Apa yang penting serap dahulu ilmu dan belajar membina blog. Bina pengaruh dan penjenamaan diri, untuk tukar pembaca kepada pembeli.
 
Kelas asas blog yang sedang berlangsung di Akademi Bekerja di rumah ini ada 2 kategori iaitu:

1.kelas asas blog penulisan - untuk belajar menulis, berkongsi pengalaman hidup, kepakaran,kemahiran. Sesuai juga utk yg sudah ada blog sendiri. Membina penjenamaan diri dan blog berpengaruh yang suka dibaca pelawat. Malah ada juga yang hanya berkongsi hobi dan minat. Dari situ juga lama-kelamaan boleh menjana pendapatan.  Jadikan blog sebagai travelog kisah perjalanan hidup, untuk tatapan anak-anak.

2. Kelas asas blog fanpage - sesuai untuk yang mahu bisnes, nak mula memulakan bisnes. Kalau tak ada produk, kami sediakan produk untuk dropship. Jika ada boleh promote produk sendiri.
Boleh pilih kelas mana yang nak turut serta. Sebelum kita mula dengan analisa soalan.
 
Hubungi saya untuk bermula :
 
sms/ watsapp : 017-7912993