Sunday, 30 October 2016

GSL ARMADA (GROUP SUPPORT LIKE)

"Selling is always by connecting." (Pn Ainon Mohd)

Cara mudah kita ber''connecting'' dan bernetworking adalah melalui GROUP SUPPORT LIKE ;)

GSL newbies dah dibuka untuk pendaftaran November. Bagi yang berminat untuk belajar bagaimana menggunakan FB dengan cara yang betul, boleh daftar GSL ARMADA yang akan bermula pada 12 November ini.

GSL ialah medan untuk kita belajar naikkan engagement di FB, belajar untuk tambah networking, belajar kumpul  follower, belajar untuk dapat LIKE DI STATUS FB.

  ⏩ Lepas seminggu kelas di GSL, Pelajar akan upgrade ke GSLP.

  ⏩ GSLP ialah medan untuk kita terus kekalkan momentum bersama team GSL, dan untuk kita belajar lebih banyak ilmu bisnes. Group kekal. Networking lebih besar. Dapat belajar lebih banyak ilmu-ilmu bisnes bukan hanya daripada pihak PENGURUSAN GSL, tapi daripada sifu-sifu lain juga. Setiap bulan akan ada kelas percuma yang ditaja khas untuk peserta GSLP.  Kelas Al Quran bulanan merupakan antara kelas yang akan kita ikut serta.


  ⏩ Nak belajar ilmu bisnes  mesti join GSLP, nak join GSLP mesti daftar GSL NEWBIE dulu.

Hanya 2 kali sahaja yuran pendaftaran pelbagai ilmu yang akan dapat. Bagi yang serap, hadam dan praktik ilmu memang akan dapat rasai perubahannya.  Jom daftar. Walau tak boleh keluar jauh timba ilmu bisnes, insya Allah melalui GSLP kalian akan dapat pelajarinya 😍


Tapi harus ingat dan faham, Daftar kelas GSL tidak menjanjikan keuntungan dan jualan meningkat. Bila daftar kelas GSL tak menjanjikan kita akan dapat jualan yang banyak berganda-ganda. Tapi ilmu dari GSL yang kita aplikasikan membantu kita untuk belajar penjenamaan di FB, belajar pantang larang menggunakan FB, apa yang perlu buat dan jangan buat di FB. Like dan komen rakan-rakan membantu supaya status yang kita update itu dilihat oleh lebih ramai orang lain, jadi secara tak langsung status iklan kita juga akan dapat dilihat oleh ramai orang. bila ramai orang like dan komen engagement akan meningkat.         


Nak tahu lanjut lagi, jom whatspp saya 017-7912993 (Anies) Saya akan bantu terangkan kepada kalian ya                

Friday, 28 October 2016

PROJEK PEMBINAAN MASJID BARU KG.BALIK BATU*, *MASJID TANAH,MELAKA BERHAMPIRAN TANJUNG BIDARA*

ASSALAMUALAIKUM SEMUA SAUDARAKU YG DIRAHMATI ALLAH.

Ruj: *WM ATJ 01/16*

Bismillahirrahmanirrahim.
************************

*PROJEK PEMBINAAN MASJID BARU KG.BALIK BATU*, *MASJID TANAH,MELAKA BERHAMPIRAN TANJUNG BIDARA*
************************

Jom sama2 kita tambah Nilai *Saham Wakaf Akhirat* kita..apa lagi yg lebih mahal jika nak dibandingkan dengan pahala *Wakaf Tanah* ini untuk projek pembangunan Masjid..selagi Masjid ini dijadikan tempat beribadah bg umat Islam. Berwakaflah berapa sahaja nilainya yang penting saudara/saudari sudah membantu agama Allah.
Semoga pahala *amal* ini mengalir terus *till jannah*.Amin

Ayuh *mohon sebar luaskan* ke semua *wasap grup* *FB* *IG* *MEDIUM SOSIAL*saudara sekalian.

Semoga ianya juga menjadi sebahagian pahala amal jariah yg mudah untuk kita semua membantu agama Allah..insyaAllah..

Jazakallahukhair kepada mereka yang menjadi penggerak kepada risalah amal jariah ini. Hanya Allah yang mampu membalasnya.

*AMANAH,SEPAKAT,BERKAT*

PN ROSYA YUNUS ATJ 001
📞0192314480
*AMAL TILL JANNAH*
🔴www.amaltilljannah.com🔴

ANYS IDAYU ZAKARIA
ATJ 005

Tuesday, 25 October 2016

Kebakaran di HSA, JB

Teks : Anys Idayu Zakaria

Allahuakbar, hari ini bumi Johor Bahru diuji Allah. Salam takziah untuk semua mangsa, keluarga dan mereka yang berada di Hospital Sultanah Aminah. Kita doakan yang baik-baik, dan semoga Allah permudahkan usaha menyelamatkan mangsa dan pesakit, serta usaha pihak berwajib yang bertungkus lumus menguruskan semua aspek dalam kebakaran yang menimpa pagi tadi.

Lewat petang, hujan turun mencurah-curah, kilat sabung menyabung, langit dan bumi umpama menangisi kejadian yang berlaku di JB.

Ya Allah beri kami kekuatan menempuh ujian kehidupan, beri kami kesabaran mengharungi keperitan, semoga kami sentiasa mendapat rahmah dan kasih sayangMu. Semoga yang baik-baik aja mengiringi perjalanan hidup kita.

Sunday, 23 October 2016

Kelas Seni Follow Up

Teks : Anys Idayu Zakaria

Assalamualaikum, hai kawan-kawan nama saya Anys Idayu Zakaria Saya menyediakan Servis Kelas Blog Bisnes. Pelanggan utama yang saya adalah mereka yang baru memulakan bisnes online yang mahu belajar menggunakan blog sebagai medium pemasaran.

Nak tahu lebih lanjut jom whatspp 0177912993 📱📱fast action fast result, belajar menghasilkan blog kedai online sendiri.

Ini antara salah satu tugasan kami di Kelas Seni Follow Up tadi bersama Tn Aqif. Banyak lagi tip hebat yang kami perolehi. Alhamdulillah kalau sebelum ini selalu fikir tak perlu follow up, tapi kini baru terbuka minda dan tahu serba sikit seni dan caranya.

Banyak lagi ilmu yang perlu digali, bila belajar baru tahu cara yang betul untuk follow up dengan customer. Rasa macam tak cukup je 2 jam 😧😧 best sangat kelas malam ni.

Terima kasih Tuan Aqif kerana sudi berkongsi ilmu dengan kami TEAM GSLP. Terima kasih Tn Khairul Zahrin sudi menaja kelas malam ini. Semoga makin berganda-ganda murah rezeki tuan-tuan ya.

Tuesday, 18 October 2016

Blog Membantu Prospek Mengenal Kita Lebih Rapat



Bismillah..
Selamat petang sahabat positif Cik Mid.
Subhanallah.. tak tau lagu mana nak ucap terima kasih kepada semua 69,763 pengunjung blog jahitan Cik Mid ni. Allahu.. terima kasih kepada anda semua yang sudi melawat blog Cik Mid ni. Doakan Cik Mid akan terus menulis topik-topik bermanfaat untuk anda semua.

Bagi Cik Mid, blog sangat membantu prospek mengenal kita dengan lebih cepat dan menyeluruh. Kebanyakan pelanggan Cik Mid adalah dari pembaca blog Cik Mid dan seterusnya menjadi rakan fb. Kalau anda nak tahu cara menulis blog dengan betul, carilah mentor seperti Cikgu saya ni Anys Idayu Zakaria. Terima kasih cikgu. Jasamu dikenang.😊 
#gslmatdik
#midzcouturejualsongketsarawak


Alhamdulillah ini salah satu perkongsian Pn Hamidah Burham yang merupakan salah seoarng belajar Blog Penulisan ABDR di bawah kendalian saya. Beliau memang sangat-sangat konsisten menulis apa sahaja aktiviti harian dan aktiviti bisnes beliau di blog, jadi inilah hasil yang beliau sendiri dapat nikmatinya.


Ini juga salah satu kenapa pentingnya perkongsian dan penulisan di blog. Mereka yang mencari orang-orang berkemahiran dan berkepakaran seperti ni lebih suka intai-intai di blog, kerana mereka tahu lebih banyak info dan maklumat yang akan diperolehi, berbanding jika cari dan intai di FB.

Moga beri semangat untuk kalian yang mahu belajar berblog. 😍😍

Untuk yang berminat sertai KELAS BLOG ABDR, boleh hubungi saya 017-7912993 (Anies)

 #teamabdr #kelasblogabdr #janapendapatandenganblog

Monday, 17 October 2016

Belajar Buat Blog Sendiri

Teks : Anys Idayu Zakaria 

"Kak saya nak belajar buat blog, tapi nak guna terus yang ada dot com dot com tu boleh tak"

"Ikut suka awak la dik, nak guna dot com semua akak tak kesah pun, cuma akak nak tanya, yang free blogspot tu awak pandai guna tak."

"Tak berapa pandai sangat kak, tapi orang kata dot com tu lagi bagus kan."

Betul la dik, dot com tu lagi bagus, tapi kalau dah yang FREE tu pun awak tak pandai guna, buat apa la nak pi membazir duit bayar domain tu. Walaupun ciput je bayar setahun, tapi tak gunakan sebaiknya tak de faedah juga.

Ini tulis blog pun setahun sekali, masa nak bayar domain baru update semula blog, alamatnya belayar ku kesepian la blog awak tu.

Inilah antara delima-delima usahawan online yang nak belajar berblog. Mereka rasa gah untuk terus gunakan domain berbayar, ataupun shopping cart. Walhal medium blogspot yang masih percuma sekarang, mereka masih belum mahir.

Cadangan saya, sebaiknya maksimumkan dulu cara percuma, guna sebaiknya sampai kita mahir dan kalau boleh sampailah kita dapat menjana pendapatan melalui yang percuma tu, kemudian barulah fikir untuk naik taraf lebih jauh lagi. Kenapa perlu guna yang percuma? Kerana kita tak perlu keluar modal yang besar. Memang domain sekarang murah sahaja, tapi setiap tahun kita perlu perbaharui. Bayangkan jika setiap tahun kita bayar domain, tapi web tersebut langsung tak berusik, kita langsung tak manfaatkan sepenuhnya. Rugi kan. Sementara nak bagi kita mahir dengan pemasaran online, nak bagi kita dapat balik modal produk yang dah dikeluarkan, gunakanlah sebaiknya apa yang ada secara percuma.

Dan suka saya kongsi sebenarnya ramai sangat usahawan yang ghairah nak membina blog, mereka upah sahaja blog daripada orang-orang yang mahir dengan bayaran yang agak mahal juga. Tapi sayangnya mereka sendiri masih tak mahir menggunakan blog untuk ubah layout, gadget atau tak mahir menulis secara konsisten lagi. Bila upah, biasanya yang kita harus faham, pengupah hanya buat sahaja, tanpa mengajar kita bagaimana nak guna dan sebagainya. Bila dah timbul masalah untuk ubah layout dan lain-lain mulalah rasa menyesal upah.

Sebab itu, saya lebih suka jika kalian belajar sendiri daripada upah siapkan blog. Upah siap memang cepat, tapi bila timbul masalah nak edit dan sebagainya kita jadi tak pandai, dan biasanya bila minta pengupah buatkan semula kebanyakkan mereka tak berapa nak layan sangat. Kalau ada pun pasti dikenakan bayaran lain.

Ini berdasarkan pengalaman saya sendiri, bila ramai yang datang PM atau Whatspp bagitahu minta saya edit semula blog yang sudah diupah kerana tak mahir nak edit sendiri.  Dan apa yang saya lihat, blog masih lagi kosong, tak berapa banyak entri yang ditulis. Sayang sangat.

Jadi apa yang saya nak tekankan, blog yang cantek tak semestinya ramai pengunjung. Blog yang baik ialah blog yang lengkap dengan info dan maklumat yang mesti ada dalam sebuah blog bisnes contohnya seperti cara hubungi penulis, terma syarat jualan, harga dan gambar produk, serta borang tempahan. Dan yang paling penting sekali tentulah blog tersebut sentiasa segar dengan entri-entri dan perkongsian baru setiap hari supaya lebih ramai pembaca dan bakal pembeli dapat jejak blog kalian di google.

Inilah antara yang kami tekankan dalam KELAS ASAS BLOG BISNES ABDR. Jadi apa kata kalian yang serius nak belajar menggunakan blog sebagai medium perkongsian, belajar sendiri bagaimana nak bina blog dan belajar menulis secara konsisten. Walaupun yuran agak mahal sedikit, tapi sekurang-kurangnya berbaloi dengan pelaburannya.

Kami dah buka pendaftaran KELAS BLOG OKTOBER, 6 kekosongan lagi. 

Belajar menghasilkan sebuah BLOG BISNES 
✅ Belajar langkah demi langkah cara membina blog yang betul dan berpengaruh, lengkap dengan borang tempahan, terma syarat belian, cara memasukkan FB, FANPAGES, cara masukkan gambar, gadget di blog
✅ Belajar menghasilkan sebuah blog yang mudah dijejak pelanggan di carian google
✅ Jadikan blog sebagai medium pemasaran online 
✅ Tidak perlu sewa tapak kedai yang mahal
✅ Tidak perlu keluarkan wang upah pekerja
✅ Kedai dibuka setiap hari (24/7)

Khas untuk semua, yang jauh yang dekat, Jom sertai KELAS BLOG ABDR                                                                                                                          
Tarikh : Flexible (Bermula sejurus pembayaran dibuat)
Masa : Flexible (Bermula sejurus pembayaran dibuat)
Yuran : RM250                                                                                 Tempat : Kelas secara online dalam GROUP FB 

Untuk daftar, jom whatspp 0177912993 (anies)


Untuk kalian di Sabah, jom sertai kami KELAS DI SANA PADA 19 NOVEMBER INI. 

Belajar Membina Blog Bisnes

Teks : Anys Idayu Zakaria 

Ini contoh Blog Bisnes, kelas online ya. Pemilik Diari Bisnes Wanee Asaari http://nursyazwanimohdasaari.blogspot.my/. Dalam tempoh 2 hari sahaja beliau sudah selesai 16 langkah tugasan yang diberikan. Tinggal hanya perlu konsisten menulis sahaja. Siapa kata kelas online ambil masa lama. Jika betul-betul fokus dan mahu, mesti bolehkan.

Di Akademi bekerja di rumah, kami memberi landasan awal bagaimana mahu memperkenalkan diri dan bisnes di internet.Membantu mereka yang tidak tahu asas membina blog seperti email, buat blog, menulis secara konsisten, tulis apa yang pembaca suka baca. Bukan kita tulis syok sendiri. Tulis dan berkongsi kerana ilmu itu akan membawa manfaat kepada orang ramai. Dapat berkenalan dengan lebih ramai usahawan online bersama alumni ABDR. Meluaskan jaringan social, membina jaringan perniagaan.

Belajar membina tapak pembaca sendiri melalui tulisan di blog. Jika betul caranya pembaca itulah yang bertukar sebagai pelanggan. Ia tak akan jadi jika kita hanya menulis tenggelam timbul, sekejap ada sekejap hilang. Menulis ikut mood, tidak foKus dan tidak bersemangat. 


Ada yang mahu belajar 16 langkah mudah ini, kami masih buka pendaftaran kelas blog online berbaki 6 kosong sahaja lagi untuk Oktober. Pendaftaran Oktober akan mendapat SEBUAH BUKU MINI BCK PERCUMA. 

Kami akan adakan KELAS ASAS BLOG DI SABAH pada 19 November ini. Orang-orang Sabah, jom sertai kami. 



Untuk pendaftaran mana-mana kelas, boleh hubungi saya ya. 

Whatsapp : 017-7912993 (Anies) 
#teamabdr #kelasblogabdr 

Saturday, 15 October 2016

Tip Amalan Suksess Dalam Bisnes

3 tip amalan untuk suksess dalam bisnes

1. Sedekah, beri dan beri bukan ketika sudah kaya tapi ketika susah. Latih diri setiap hari.

2. Buat baik dengan ahli keluarga, terutamanya ibu bapa, pasangan, anak-anak.

3. Mendoakan kejayaan orang lain.

Aiz
Bukan Pakar Dalam Bisnes

Berjemaah Dalam Bisnes

Teks : Anys Idayu Zakaria

Support rakan salah satu cara kita berukhwah dan bernetworking.

Kalau dengan FB, GSL membantu kita untuk bernetworking

Kalau dengan BLOG, BLOGWALKING atau kita boleh panggil berkongsi link blog dengan rakan.

Dah praktik ke dua cara mudah bernetworking ni, jika belum boleh mula belajar kerana dua medium ini percuma sahaja, gunakan sebaiknya untuk kota tambah kenalan, berukhwah, bertukar fikiran dan idea. Inilah yang kita panggil kerja berjemaah walaupun bisnes masing-masing berbeza.

Peganglah pada prinsip dan janji Allah kerja berjemaah membuka pintu-pintu rezeki. Insya Allah.

Friday, 14 October 2016

Berjemaah Dalam Bisnes

Teks : Anys Idayu Zakaria

Support rakan salah satu cara kita berukhwah dan bernetworking.

Kalau dengan FB, GSL membantu kita untuk bernetworking

Kalau dengan BLOG, BLOGWALKING atau kita boleh panggil berkongsi link blog dengan rakan.

Dah praktik ke dua cara mudah bernetworking ni, jika belum boleh mula belajar kerana dua medium ini percuma sahaja, gunakan sebaiknya untuk kota tambah kenalan, berukhwah, bertukar fikiran dan idea. Inilah yang kita panggil kerja berjemaah walaupun bisnes masing-masing berbeza.

Peganglah pada prinsip dan janji Allah kerja berjemaah membuka pintu-pintu rezeki. Insya Allah.

Thursday, 13 October 2016

Berjemaah Dalam Bisnes

Teks : Anys Idayu Zakaria

Support rakan salah satu cara kita berukhwah dan bernetworking.

Kalau dengan FB, GSL membantu kita untuk bernetworking

Kalau dengan BLOG, BLOGWALKING atau kita boleh panggil berkongsi link blog dengan rakan.

Dah praktik ke dua cara mudah bernetworking ni, jika belum boleh mula belajar kerana dua medium ini percuma sahaja, gunakan sebaiknya untuk kota tambah kenalan, berukhwah, bertukar fikiran dan idea. Inilah yang kita panggil kerja berjemaah walaupun bisnes masing-masing berbeza.

Peganglah pada prinsip dan janji Allah kerja berjemaah membuka pintu-pintu rezeki. Insya Allah.

Monday, 10 October 2016

Terima Kasih

Teks : Anys Idayu Zakaria

Alhamdulillah terima kasih pada semua pembaca yang sudi baca, dan support apa sahaja perkongsian saya di sini. Moga ia memberi manfaat untuk kita bersama. Semoga penulisan ini juga menjadi saham akhirat insya Allah.

Assalamualaikum selamat malam. 😘😘

Sunday, 9 October 2016

Belajar Asas Membina Blog

Teks : Anys Idayu Zakaria
Foto : Anys Idayu Zakaria  





Alhamdulillah Jumaat lepas selesai coaching blog bersama Suehaiza Salam. Coaching one to one sahaja, dan masa juga tak sampai sehari Sue dah berjaya siapkan sebuah blog kedai online. Hanya perlu konsisten menulis sahaja di blog supaya mudah berada di carian google. Kalian boleh jemput singgah ke blog sue http://suehaizasalam.blogspot.com  


MEMBINA BLOGSHOP atau kita panggil sebagai KEDAI ONLINE BLOG. Hanya 16 langkah mudah dalam senarai tugasan, paling minima 3 jam sahaja masa diperlukan untuk belajar siapkan blogshop ini. Follow sahaja langkah tugasan, arahan bergambar yang disediakan. Siap 16 langkah ini kalian sudah boleh menggunakannya untuk menulis dan berkongsi. Esok lusa kalau teringin nak buat blog lain, dah boleh buat sendiri, tak jadi masalah dah. 

9 kekosongan sahaja lagi untuk KELAS BLOG ONLINE BULAN OKTOBER. Pendaftaran bulan ini saya akan berikan PERCUMA BUKU MINI BCK. 

Untuk yang berada di sekitar Sabah, buat pertama kalinya kelas blog anjuran ABDR akan diadakan di sana, secara offline, dalam bilik seminar kita belajar Insya Allah dalam tempoh sehari sudah boleh siap blog kalian. Simpan siap-siap tarikh ini ya 19 NOVEMBER KELAS BLOG DI SABAH.



KELAS ASAS BLOGSHOP
19 NOVEMBER 2016
Royal Plaza Putatan Sabah

Yuran : RM300 (Bonus 6 ebook seperti dalam gambar, sarapan pagi, makan tengah hari, nota disediakan, FREE BUKU MINI BCK jika DAFTAR SEBELUM 1 NOVEMBER 2016) 

Bina Branding di FB

Teks : Anys Idayu Zakaria

Tips untuk sahabat yang nak menggunakan fb untuk berbisnes, jangan gopoh beriklan setiap masa, belajar bina branding diri dulu, belajar berkawan-kawan dan bertegur sapa dengan rakan di FB dulu, tambah rakan yang positif jangan tambah yang sembarangan kerana aura positif mereka membantu kita untuk membina keyakinan dan dalam masa yang sama kita dapat belajar dari mereka juga. Sesekali boleh la selit iklan.

Dolu-dolu masa zaman jahiliah tag tag rakan ni orang tak kesah sangat, tapi sekarang awak tag rakan pasti kena unfriends. Inilah salah satu tip pantang larang berbisnes di FB.

Untuk yang serius nak belajar ilmu branding di FB, saya cadangkan JOIN KELAS GSL. Sementara nak fikir bagus tak bagus kelas ni, apa kata baca dulu beberapa perkongsian pelajar GSL ALMERA
alhamdulillah..ya allah tak ternilai ilmu yang saya dapat dengan bayaran serendah rm 65 tu..suka sangat2..banyak yang saya dapat pelajari..dikelilingi sahabat2 yang positif..tugasan walaupun agak mencabar tapi dapat disiapkan dengan mengikut arahan..memang xmenyesal join Kelas GSL.GSL Terbaikkk珞Sharifah Amizaa

Wsalam.. Alhamdulillah semua okay cuma ada jugak yg terlepas update..
Selepas menyertai Kelas GSL, FB Sue semakin meriah dengan sahabat-sahabat positif.. Yang memberi komen, pujian dan motivasi. Syukur dipertemukan dengan GSL ini.. Idea untuk update status dan menulis mencurah-curah dan dunia FB saya bukan semata syok sendiri lagi.. ?Suehaiza Salamalam

Alhamdulillah best. Rezeki berkawan rezeki ukhwah dan aura positif.Rezeki ilmu yang mencurah-curah akk dptKizeewatty Zainalainal

Alhamdulillah inilah perkongsian mereka batch lepas. Bagi yang teruja untuk turut serta, jom daftar GSL NAVARA 15 OKTOBER ini, masih dibuka untuk pendaftran. Boleh hubungi saya di whatspp 0177912993 untuk daftar ya. 

Mula Bisnes Dropship

Teks : Anys Idayu Zakaria

Untuk mereka yang serius nak belajar bisnes secara online, langkah mudah daftar kelas blog bisnes, belajar membina blog jualan, belajar menjual buku secara dropship. Ambil pesanan pelanggan, ambil komisen. Tidak perlu simpan stok, COD atau urus penghantaran.

Hanya fokus belajar dan berjualan, tambah ilmu sambil buat income. Daftar sebagai AGEN DROPSHIP BUKU, kalian akan dapat FREE BUKU MINI BCK

Idea Menulis

Teks : Anys Idayu Zakaria

Tip untuk dapat idea menulis, bacalah buku, ia membantu kita untuk dapat lebih banyak idea. Kalau dah tahap malas sangat nak baca buku, tip mudah ni mesti boleh buat, sambil nak like status rakan, bacalah status-status mereka. Dengan baca status rakan lain juga akan membantu kita untuk dapat idea menulis, tak kiralah nak tulis status FB atau entri di blog. Mudahkan tips ni. Boleh boleh. 😄

Aiz
Suka kongsi tips di FB & BLOG

Wednesday, 5 October 2016

Blog Rumah Kita Sendiri

Teks : Anys Idayu Zakaria 


Walau kencang macam mana pun kita sebagai usahawan berbisnes dengan menggunakan FB, kita mesti juga belajar menggunakan blog sebagai medium pemasaran. Kenapa penting blog? Kerana FB ini sebenarnya macam RUMAH SEWA, bila-bila masa Tuan Rumah boleh ambil semula. Jadi untuk memastikan semua perkongsian tentang bisnes, serta promosi kita selamat, ada baiknya kita pindah masuk ke BLOG, yang kita panggil sebagai rumah kita sendiri. Free pun free, hanya perlu belajar nak gunakan blog supaya lebih mudah bakal pelanggan jejak kita di carian.

Faham ke, tak faham tak pe. Yang dah memiliki blog sahaja akan tau kelebihan. Jadi yang belum tu, cepat-cepatlah BELI RUMAH SENDIRI  


OPS nak bagitau, kami sedang buka pendaftaran kelas online blog 9 kosong, 7Oktober KELAS BLOG DI JB. 19 November KELAS BLOG DI SABAH.





Monday, 3 October 2016

Salam Maal Hijrah 1438H

Teks : Anys Idayu Zakaria

Ya Allah berikan kami kekuatan untuk menempuh ujian kehidupan, dan Engkau datangkanlah yang baik-baik sahaja untuk kami.

Semoga tahun baru ini memberi lebih kegembiraan, lebih ketenangan, lebih banyak amal ibadah dan amal jariah dapat dilaksanakan.

Semoga tahun ini akan lebih banyak kegembiraan dan kebahagiaan Allah anugerahkan untuk saya sekeluarga. Saya doakan juga kalian pembaca dilimpah rezeki yang mencurah-curah dari pelbagai sudut.

SALAM MAAL HIJRAH 1438H☺#anysidayuzakaria #kelasonlineblogabdr #agengroupsupportlike #wakafkerusibatuRM10seorang

Saturday, 1 October 2016

Program Oktober

Teks : Anys Idayu Zakaria

Selamat datang Oktober, alhamdulillah ini program sepanjang oktober ya

🔊 10 tempat kelas online blog sudah dibuka.

🔊 7 Oktober ini kelas blog di JB

🔊 15 oktober GSL NAVARA & GSLP

🔊 Dropship buku sudah kembali aktif, join kami di whatspp group.

🔊 Wakaf kerusi batu masih berjalan hanya RM10 INFAK.

🔊 Istiqomah tabung sedekah ATJ Bulan Oktober sudah bermula, istiqomah RM40sebulan

Nak tahu lanjut jangan segan boleh whatspp 0177912993.  Saya sedia bantu jawab mana-mana yang menjadi pilihan hati kalian.  🌹🌹