Thursday, 29 September 2016

Mencari Redha Ilahi

Teks : Anys Idayu Zakaria

Buat baik pun orang mengata, buat jahat apatah lagi. Buat sahaja apa yang Allah suka dan Allah suruh, kita pasti akan bahagiakan. Assalamualaikum selamat malam.

Anys Idayu Zakaria
Pendosa mencari Redha Ilahi 😍😍

Kelas Blog ABDR

Bagaimana KELAS ONLINE BLOG berlangsung?
+ kelas beroperasi secara online
+ khatam Belajar asas blog untuk gambaran teknik menulis
+ nota tutorial bergambar disediakan
+ waktu belajar yang fleksibel
+ ada facebook group dan whatsap group khas untuk para pelajar
+ masih boleh ikut tutorial walaupun selesai tugasan
+ belajar siapkan sendiri blog dalam tempoh yang ditetapkan.

Apa Kata Mereka Tentang ABDR 

πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»abdr terbaik. Tak cukup dalam kelas fb, wassap personal pon bolehπŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ˜πŸ˜Sbb tu saya suka medium blog sesangat. Sorg baca je dh jdi pelanggan😘 (Emme Marina) 

ABDR mmg terbaik. blog dgn abdr mmg boleh menjana pendapatan kalau konsisten.(Norliza) serius akak lebih suka blog (Rosilawati)

ABDR je yg ada online😁 (Noor Azila) 

Abdr ni kan antara bisnes yg sgt santai. Just nice utk surirumah yg hari2 sibuk dgn rumah. (Umi)


Kami sudah buka PENDAFTARAN OKTOBER. 10 tempat untuk KELAS ONLINE, dan 7 Oktober KELAS DI JB. Jangan lupa daftar jika sudah sedia (Whatspp 017-7912993) 


 :D


Tuesday, 27 September 2016

TIP KEKAL POSITIF, WALAUPUN SERABUT DENGAN MASALAH

Teks : Anys Idayu Zakaria 

Ramai yang pm personal tanya apa tip untuk saya terus kekal positif setiap masa, macam tak ada masalah langsung. Selagi mana kita bergelar manusia, sememangnya masalah sentiasa ada. Taka da masalah, pun bermasalah juga tu :) Antara tips yang saya amalkan 

1. Jangan beratkan masalah remeh hingga mengganggu urusan seharian. 

2. Jangan dengar lagu-lagu syahdu mengusik jiwa mengores hati yang mengingatkan kita tentang masalah tersebut. Dengar, confirm meleleh air matakan, kalau dah meleleh air mata tu, jawapannya kita memang asyik teringat konflik tersebut. 

3. Jangan baca novel-novel cinta cintun yang merobek hati kita. Simpan dulu koleksi jika ada. Saya ada satu almari novel cinta cintun dan melambak lagi novel tak baca gara-gara tak nak fikir masalah yang ada. Nanti dah ok sikit baru kita mula semula hobi tersebut.

4. Banyakkan baca buku-buku motivasi, ayat atau kata-kata semangat daripada mereka yang kita anggap boleh membantu menyelesaikan masalah kita. Contoh, saya suka follow Pn Suzzana Ghazali. Perkongsian beliau, banyak membantu saya untuk terus bangkit. simpan koleksi jawapan masalah yang hampir sama dengan masalah kita supaya bila down kita dapat baca semula kata-kata semangat itu.

5. Mengadu dengan mereka yang kita anggap pakar dan boleh selesaikan masalah. Jangan duduk sana cerita dengan orang lain, duduk sini cerita dengan orang lain, sampai satu dunia tahu masalah kita.

Cukup 5 tip dulu ya, dan yang paling penting dan utama antara kelima tips ini memang tak disenaraikan kerana ianya wajib dilakukan mengadulah dengan Allah swt. Menangis sepuasnya ketika kita minta sesuatu dengan Dia. Insya Allah kelegaan akan datang dengan sendirinya. 

Ok nanti kongsi lagi ;) 

Friday, 23 September 2016

Lebih Konfident Gunakan FB Selepas Kelas GSL

Mmg power kelas GSL. Rasa macam sekejap je nak Habis. Alhamdulillah! Terasa diri yg baru kerana sebelum ni Elliyana bukan jenis yg suka update status. Sekarang, 'totally different in 180degree' belum hadam semua. InshaAllah akan praktik lagi. Atika Elliyana

Aduhai sungguh rasa terharu sebab ramai yang berpuas hati dengan KELAS GSL ni. Jangan marah ke meluat tau kalau saya asyik bertanya pada yang belum mendaftar, saya nak bagi biar semua dapat rasa kelainannya bila kita dah JOIN GSL ni. Nak bantu bagi modal besar-besar dalam bisnes memang tak mampu, tapi dengan cara galakkan semua JOIN GSL, sekurangnya kalian boleh gunakan FB sebaiknya untuk penjenamaan diri, kumpul followers dan berbisnes.


Ada lagi yang tercicir daftar GSL, Jom DAFTAR GSL ALMERA (1 OKTOBER) Kuota kosong tinggal sikit sahaja lagi ni. Sebelum tu, boleh baca dulu apa itu GSL, syarat-syarat dan yuran penyertaan ya.


GSL ialah medan untuk kita belajar naikkan engagement di FB, belajar untuk tambah networking, belajar kumpul  follower, belajar untuk dapat LIKE DI STATUS FB.

  ⏩ Lepas seminggu kelas di GSL, Pelajar akan upgrade ke GSLP. 

  ⏩ GSLP ialah medan untuk kita terus kekalkan momentum bersama team GSL, dan untuk kita belajar lebih banyak ilmu bisnes. Group kekal. Networking lebih besar. Dapat belajar lebih banyak ilmu-ilmu bisnes bukan hanya daripada pihak PENGURUSAN GSL, tapi daripada sifu-sifu lain juga. Setiap bulan akan ada kelas free yang ditaja khas untuk peserta GSLP.  Kelas Al Quran bulanan merupakan antara kelas yang akan kita ikut serta. 

  ⏩ Nak belajar ilmu bisnes   mesti join GSLP, nak join GSLP mesti daftar GSL NEWBIE dulu.

Hanya 2 kali sahaja yuran pendaftaran pelbagai ilmu yang akan dapat. Bagi yang serap, hadam n praktik ilmu memang akan dapat rasai perubahannya.  Jom daftar. Walau xboleh keluar jauh timba ilmu bisnes, insya Allah mellaui GSLP kalian akan dapat pelajarinya 😍


Antara yang bakal anda belajar adalah :

- Kesalahan update status

- Cara tingkatkan like pada setiap status anda
🎈Mendapat EBook ayat power untuk update status 
🎈 Bakal dikelilingi 100 lebih sahabat positif yang juga berniaga
🎈 Semangat untuk terus berjaya dalam bisnes meningkat 200%
🎈 Facebook anda bakal berubah 360 darjah

Objektif Utama memang untuk dapat banyak like di status facebook kita. Like penting supaya lebih ramai orang lain dapat lihat apa yang kita post di status facebook. Jadi iklan-iklan yang kita post juga mudah dilihat

Syarat untuk menyertai:
• Perlulah aktif sekurangnya sekali sehari selama seminggu.
• Perlu mengikut segala TASK yang diberikan.
• Bertoleransi sesama ahli group.
• Perlu mengikut arahan/saranan yang diberikan.
• Perlu mengikuti perkembangan group setiap hari selama seminggu.
• Guna nama manusia 
• Gambar WAJAH SEBAGAI PROFILE FB
• Add / aprve Tuan Khairul Zahrin, Pengasas GSL 
• Bersedia untuk menambah 99 orang rakan baru kedalam senarai rakan sedia ada.
• Kuota hanya 150 penyertaan sahaja 

Hanya RM69 / seorang 
RM130 / 2 orang 

FREE EBOOK 100 POSTING TARIK LIKE BERNILAI RM39 DAN EBOOK PENGURUSAN KEWANGAN BERNILAI RM69 (Total semua termasuk yuran RM177) Tapi peserta hanya perlu bayar RM69 SAHAJA, Jimat RM108).

Group akan dibuka 01 OKTOBER  2016.  Ebook juga akan diberikan sebaik dimasukkan ke group.

GSL NEWBIE BATCH ALMERA 01 OKTOBER 2016

PAKEJ KOMBO GSL
🚢🏻Seorang?
GSL Newbie RM69
GSL Premium RM80
Total RM149


πŸ‘«Berdua?
GSL Newbie RM130 (65)
GSL Premium RM150 (75)

Jadi,
Total RM140 bagi seorang
Total RM280 bagi berdua

Untuk pendaftaran, boleh whatspp saya (017-7912993 anies) 

Thursday, 22 September 2016

Dengan Sedekah Allah Permudahkan Urusan

Teks : Anys Idayu Zakaria 


Ingat lagi tak posting sebelum ni di status FB, saya janji nak tulis kisah bagaimana dengan niat sahaja, Allah mempermudahkan urusan kita. kisahnya begini

"Minggu sudah, saya sibuk dengan urusan mencari penyewa rumah. Kalau boleh memang niat hati ni nak cepat-cepat ada penyewa sebabnya saya perlu kembalikan semula duit abah yang telah digunakan untuk memperbaiki beberapa keperluan yang rosak di rumah tersebut. Kebetulan pula memang abah dah bagitau, dapat sahaja duit tersebut, beliau nak pergi daftar untuk buat umrah awal tahun depan. Hati ni memang dah tak keruan, mohon doa moga Allah datangkan penyewa yang baik-baik dan yang mudah berurusan.

Hari Rabu malam, saya berniat, keesokkan harinya saya nak sedekah kuih di Masjid untuk berikan kepada jemaah yang buat bacaan yassin di sana. Pagi khamis tu saya hanya maklumkan sahaja pada abah melalui whatspp minta tolong bawakan kuih muih yang ditempah ke masjid, kerana sebelum ke tempat kerja hampir terlupa nak maklumkan dulu. Sementara tunggu abah kata ok, saya teruskan kerja seperti biasa. Tepat jam 11 pagi, adik whatspp bagitau ada orang call nak tengok rumah. belum sempat saya reply whatspp adik, abah pun jawab whatspp saya bersetuju untuk bawakan makanan tersebut ke masjid.

Allahu, lepas baca kedua-dua message, terdiam seketika. Baiknya Allah nikmat apa lagi yang nak didustakan, baru hanya berniat, Allah sudah permudahkan urusan. Bertalu-talu juga panggilan masuk bertanyakan rumah tersebut. Alhamdulillah, terima kasih Allah datangkan penyewa yang baik Insya Allah, mudah berurusan. Hampir selesai urusan rumah tersebut. Rezeki untuk anak-anak.


Ma abah, adik-adik semua pesan, insya Allah ada rezeki untuk saya dan anak-anak walaupun saya seorang diri mencari rezeki nak besarkan mereka. Rezeki lebih berkat mengalir, Allah dah janji, jangan berhenti berdoa dan usaha, redha dengan ujian. Alhamdulillah walaupun kadang-kadang hati tak kuat juga tempuh ujian, tapi Allah sentiasa permudahkan apa juga urusan.

Sebenarnya saya nak kongsi, bagi kalian yang masih ragu-ragu untuk bersedekah, cubalah latih dulu diri. Sedikit pun tak mengapa, janji buat setiap hari, konsisten dan istiqomah. Niat kerana Allah swt, insya Allah pelan-pelan kita sendiri rasa kurang selesa bila sehari tak memberi. Berilah apa sahaja, tak semestinya wang ringgit. Mungkin tenaga, ilmu, pertolongan apa sahaja yang membantu memudahkan urusan orang lain.

Kita bantu mudahkan urusan orang lain, Allah bantu berganda-ganda mudahkan urusan kita. Insya Allah. Bagi yang mencari-cari peluang untuk bersedekah, saya nak ajak semua untuk sertai projek INFAQ SEDEKAH SECARA ISTIQOMAH setiap bulan bersama BADAN NGO AMAL TILL JANNAH, boleh rujuk link ini ye http://bukuallahtempatmeminta.blogspot.my/2016/08/amall-till-jannah.html


Tuesday, 20 September 2016

Buku Fadilat Amal, Sesi Ta'lim Di Rumah

Teks : Anys Idayu Zakaria 




Bila selalu baca posting Ustaz Ebit Lew, yang sering sebut buat bacaan Ta'lim di rumah, lantas saya tercari-cari buku yang boleh digunakan untuk belajar memulakan sesi ta'lim sendiri dengan anak-anak. Alhamdulillah buku yang dicari dah pun ada di tangan. BUKU FADILAT AMAL. Kandungan hadis-hadis dan kisah Rasulullah. Memang sangat bagus dibaca bersama keluarga. Teruja nak mula. Doakan moga saya istiqomah ya. 

Hehhe buku-buku lain tu nak COD pada customer petang ni, saja nak masuk juga dalam gambar. Kalau ada yang nak beli boleh la roger-roger saya juga  πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆ#sayabaca #sayajual #dropshipbuku

Mula Bertindak

Teks : Anys Idayu Zakaria 

Assalamualaikum selamat petang. Hari ini saya kongsi satu kata-kata motivasi untuk kalian. 

Apa yang penting mula, kalau tak mula usah kata 10 tahun depan, setahun depan pun belum tentu berjaya. Macam mana nak mula, perlu ada keberanian. Berani ambil tindakan, berani tanggung risiko kerana setiap tindakan bukan semua terus berjaya.

Kawan-kawan yang nak berbisnes, dah mula ambil tindakan ke, jika belum apa kata mulakan hari ini. Dengan tindakan kita itu, dapat juga kita belajar memperbaiki mana-mana yang kurang, yang tak berapa nak betul dan menjadi. Bak kata orang puteh, try and error. 
 #tipmulabisnes

Sunday, 11 September 2016

Salam Aidiladha

Dαlαm GURAU αdα тerкαтα,
Dαlαm BICARA тerкαsαr вαнαsα,
Dαlαm TINDAKAN тerguris rαsα,
Dαlαm HIDUP ✗αdα yg ✗вuαt dosα.. 
Sαтu Aidilαdнα мenjelαng тiвα,
тαквir вergeмα мengegαrкαn jiwα,
Seкirαnyα αdα sαlαн dαn dosα,
Ampun dipinтα diнαri мuliα.
Keтupαт puluт di αтαs pαrα,
Hendαк direвus di тepi perigi,
Whαтsαpp diнαnтαr penggαnтi kαd rαyα, Тαndα ingαтαn di αidiLαdнα

"SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA, Maaf Zahir Dan Batin"

www.anysidayu.blogspot.com
#anysidayuzakaria #agengroupsupportlike #kelasonlineblog #mulabisnesonline #wakafkerusibatuRM10

Saturday, 10 September 2016

Luangkan Baca Al Quran

Semoga Allah memberikan kita petunjuk dan hidayahNya, agar setiap ilmu yang kita miliki dapat menggerakkan kita untuk lebih dekat lagi dengan rahmat Allah swt.

Selamat menunaikan puasa Hari Arafah esok. Jangan lupa ye jam 9-10 pagi esok kita luangkan masa untuk membaca Al Quran serentak. 

Sebarkan pesanan cinta dan syukur dari Al Quran. Assalamualaikum, selamat malam. ☺#anysidayuzakaria #kelasonlineblogabdr #agengroupsupportlike

Friday, 9 September 2016

GSL Tempat Kita Belajar Curi Hati Pelanggan

Group Support Like bukan software yang automatik. Bukannya join, terus jadi retis. Dah join, malas pula nak buat tugasan, duduk je menunggu jualan naik mencanak. Bila tak dapat apa-apa dari KELAS GSL, katanya kelas GSL tak membantu pun dalam bisnes, Aisseyy semuanya perlukan tindakan la kawan. Di situlah tempat kita belajar nak 'curi' hati orang, bukannya nak 'rembat' hati orang dengan iklan 24jam tanpa henti. Buat la dulu bukan labur semata-mata.

Jom baca beberapa ulasan peserta-peserta GSL 

Wa'alaikumussalam…
Alhamdulillah…saya dpt rasakan dlm diri saya ada perubahan brkaitan dgn apa yg saya post atau update status..tak seperti sebelum2 ini..tanpa ilmu yg saya blajar dlm GSL,, mngkin saya masih mcm dulu..Alhamdulillah juga, saya telah dpt ramai rakan yg positif..terima kasih saya ucapkan kpd Pengurusan GSL kerana sudi berkongsi ilmu & tunjuk ajar disamping itu, saya mohon maaf kerana tak dapat menyelesaikan kesemua TASK yg diberikan. (Yusof)
#GSLBrio
#AllTheBest

Alhamdulilah banyak benda baru belajar yang sebelum ni tak pernah tau pun..tak susah nak tarik org like cuma kena pandai buat ayat jaπŸ˜‚ idea tu kadang susah nak mai jugak tp alhamdulilah lepas nie setiap hari tulis benda baru yg akan belajar tq sbb bagi peluang belajar macam2 insyAllah kalau ada kelas lagi lepas nie saya nak join .harga pun berpatutan dan mampu org bisnes kecil seperti saya nak p seminar mahal2 xdapat lagi la buat masa sekarang kena kumpul duit baru boleh p insyAllah semoga Allah murahkan rezeki kita 😘  (Intan, GSL Brio)

Waalaikumussalam..alhamdulillah ok..update status pun dh xkrik2 lg..hehehehe..lepas tu setiap hari ade je org tanye produk yg kite jual.. 😊😊 (Aida Rejah) 


Waalaikumussalam dear, pengalaman spnjang berada dlm Gsl....
Sentiasa bersikap positif dan optimis, yang paling best belajar karang ayat.. Kalau dlu mak aiii susah nak susun ayat bagai berejam dpn pc duk karang tp last tk jd up hihihi.. Banyak bersabar, dan tk mudah mengalah.. Bgus Gsl ni bnyk membantu online biz mcm akak yg newbie ni.. Terima kasih Abam tampo yg selalu bg tips yg mmg padu..  (Lynn Adam) 


Ok la tak mau membebel panjang semua pun dah baca ulasan peserta-peserta terdahulu kan, daftar dulu baru tahu apa yang akan dapat dalam KELAS GSL. GSL ALMERA 24 Sep ni. Jangan tunggu saat-saat akhir baru nak daftar. Kuota penuh jangan salahkan Aiz kata tak bagitau awal-awal.

Thursday, 8 September 2016

Hidup Indah Jika Pandai Menghargai

Jika tak mampu menyayangi, jangan pula membenci. Jika tak mampu memuji, jangan sampai mengeji. Jika tak boleh nak hargai, jangan pula menyakiti. Jika tak mampu membahagiakannya, jangan sampai menyusahkan pula. Jika tak mampu membuatnya ketawa, jangan pula anda jadi sebab dia mengalir air mata (Pn Suzana Ghazali)

Hidup ini indah jika kita pandai menghargai, pasti akan dihargai. Assalamualaikum selamat malam πŸ˜„πŸ˜„

Berbisnes Dengan Menggunakan FB sahaja

Teks : Anys Idayu Zakaria 

Berbisnes online dengan menggunakan FB sahaja, sangat-sangatlah boleh. Tapi perlulah cara yang betul, jangan hentam keromo supaya kita ni tak menjual semata-mata. Dulu-dulu masa Aiz buka FB memang asyik buat hardsell memanjang. Tak ada ilmu la katakan. Tangging sana sini, tulis status iklan memanjang. 

Tapi itu dulu, bila ada peluang tambah ilmu kita belajar dan aplikasi Alhamdulillah jualan sentiasa ada walaupun tanpa iklan setiap masa, dan tak guna FB Ads pun lagi, hanya melalui FB, BLOG dan NETWORKING. Percuma sahaja kan medium ni.

Ok nanti Aiz kongsi lagi lain masa. Ada ke yang sudi nak baca πŸ™ˆπŸ™ˆ

Wednesday, 7 September 2016

Keistimewaan Kelas Online Blog ABDR

Teks : Anys Idayu Zakaria 

Jom lihat apa keistimewaan KELAS ONLINE BLOG ABDR 

> Belajar penjenamaan diri dan nama untuk mudah pelanggan jejak kita di carian google. 

> Masa kelas sangat fleksibel

> Nota-nota lengkap disediakan dalam group kelas di FB

> Pautan dan bertukar link dengan lebih 1000 alumni ABDR, untuk membantu aliran traffik ke blog

> Dapat menjana pendapatan melalui ABDR, selain mempromo produk sendiri

Ini pula pakej yuran ya 
1. Blog bisnes - Fokus membina kedai online blogshop, borang tempahan, masukkan label, cara masukkan gambar, cara masukkan fb & fanpages dan lain-lain. Yuran RM 250, Bonus 6 ebook

2. Blog penulisan - fokus perkongsian kemahiran, kepakaran dahulu, kemudian baru menjual. Yuran RM 250 bonus 6 ebook

Jika ambil kedua-dua kelas blog bisnes dan penulisan, yuran RM300 bonus 10 ebook (Jimat RM200)

8 Kekosongan untuk kelas online blog, dan jangan lupa yang berdekatan Negeri Melaka, kelas di sana pada 24 September ini



Untuk pendaftaran, boleh email : anysidayuzakaria@gmail

Atau whatspp 017-7912993 (anies), saya akan bantu kalian untuk mendaftar 

Tuesday, 6 September 2016

GSL BATCH ALMERA

😊😊 tq anys. Best masuk GSL πŸ˜ŠSebelum ni main redah je. Masa tu xsure berbaloi ke x. Skrg dah rasa berbaloi join GSL πŸ˜˜. Tu laa sesungguhnya GSL bukan sekadar like πŸ˜…πŸ˜… Ingatkan mula2 dlm premium bz, tp rupanya santai2 je. (AZEAN) Thanks azean sudi share pengalaman dalam GSLP.

Mula-mula aiz tanya apa dapat dalam GSL azean jawab ok je besst. Selepas upgrade ke premium tup tup azean bagi ulasan ni. Hhehe maknanya memang tak rugi daftar ke premium.

Bagi sahabat yang ragu-ragu nak ambil pakej kombo GSL, boleh baca dulu pengalaman mereka. Pelaburan RM140 pakej kombo GSL NEWBIES & PREMIUM memang berbaloi-baloi.

GSL NEWBIE BATCH ALMERA 24 SEPTEMBER 2016

PAKEJ KOMBO GSL

🚢🏻Seorang?
GSL Newbie RM69
GSL Premium RM80
Total RM149

πŸ‘«Berdua?
GSL Newbie RM130 (65)
GSL Premium RM150 (75)

Jadi,
Total RM140 bagi seorang
Total RM280 bagi berdua


Di GSL newbies kita dapat belajar lebih pada networking dengan rakan-rakan positif, belajar pantang larang di FB, belajar menulis di FB, belajar branding untuk kita kumpul follower dan bercerita secara soft selling berbanding hardselling.
                         
 Di GSL PREMIUM pula lebih kepada untuk kekalkan momentum bersama team GSL, untuk belajar lebih banyak ilmu bisnes. Sebab kita akan dapat kelas-kelas percuma di premium, yang ditaja khas oleh pihak pengurusan GSL untuk semua TEAM GSL PREMIUM belajar. Dan jangan tak tau, sebulan sekali GSL PREMIUM akan dapat belajar KELAS TAJWID AL QURAN.  Bestkan, banyak ilmu yang diperolehi bila upgrade ke premium :) 

Jadi apa lagi, jom daftar GSL BATCH ALMERA 24 SEPTEMBER ni, dengan PAKEJ KOMBO RM 140 untuk GSL NEWBIES & PREMIUM 

Yang berminat, boleh whtspp saya ya 017-7912993

Tabung Wakaf Kerusi Batu Program Sedekah ATJ

Teks : Anys Idayu Zakaria 

Doa ini untuk rakan-rakan yang singgah di blog saya dan sudi membaca status ini. "Semoga Allah luaskan lagi rezeki kalian sekeluarga, diberi kesihatan yang baik, dijauhkan daripada perkara yang buruk dan dipermudahkan urusan seharian"

Pagi ni saya kongsi sedikit PROGRAM TERBARU AMAL TILL JANNAH. ATJ melancarkan TABUNG WAKAF KERUSI untuk diwakafkan ke sekolah, masjid, IPT untuk kegunaan ramai. 5 set kerusi untuk fasa 1. Dengan jumlah nilai RM1500 untuk 5 set. Jom menyumbangkan hanya RM10 seorang.
😘😘


Sedekah sedikit pun tidak mengurangkan harta. Malah lebih dari nikmat rezeki kewangan yang digandakan Allah swt. Yok berazam setiap hari ada sedekah yang kita hulurkan. πŸ˜πŸ˜

Monday, 5 September 2016

Carilah Ilmu Sebanyaknya

Teks : Anys Idayu Zakaria 


Beberapa hari lepas salah seorang pelajar blog whatspp bagitau "cikgu, terkejut saya ni tiba-tiba ada orang nak upah saya buat blog. Saya tak pernah pun buat iklan amik upah blog. Baru je belajar ni".

Tahniah untuk pelajar tersebut. Nampak tak beliau dah mula membina satu kemahiran baru, dan boleh mula mendatangkan hasil jika dijadikan sebagai salah satu cara menambah pendapatan. Sebab itu la kalau orang tanya saya nak upah blog dan belajar mana lagi bagus. Memang cepat-cepat saya akan jawab belajar lebih baik, yuran memang agak mahal tapi berbaloi-baloi kerana kita sendiri dapat ilmu tersebut, dan boleh aplikasikannya.

Saya memang tak galakkan kalian yang baru-baru nak belajar berbisnes untuk upah blog, bukannya apa. Sebelum ini memang ramai juga yang datang pada saya minta edit blog yang dah diupah, sebabnya tak tahu nak guna dan masuk layout-layout lain. Nampak tak dah membazir di situ, dari segi wang ringgit tapi ilmu kita tak dapat. Jika belajar, sekurangnya kita dapat ilmu tersebut, dan sekurangnya kita masih ada tempat untuk bertanya jika ada yang musykil kan. 

Kata kuncinya Aiz nak kongsi carilah ilmu, bila ada ilmu yang dimanfaatkan, insya Allah peluang untuk tambah rezeki pasti Allah sentiasa lorongkan. 

Alhamdulillah kami masih buka pendaftaran kelas online blog September. Berbaki 8 tempat kosong sahaja lagi untuk kelas online, dan 24 September ini akan ada kelas di Melaka tau, jom yang berdekatan boleh join. 



#anysidayuzakaria #kelasonlineblogabdr #mulabisnesonline#agengroupsupportlike

Rakan-rakan Positif Dalam Kelas GSL

Alhamdulillh kelas GSL ni sgt best, sgt sesuai tk org2 yg bekerja n smbil2 buat biz on9..coz kelas pun secra on9 jer..yg plg best dpt ramai kwn2 positif yg mmg biz minded...dan secara xlgsg minda sy semkin positif..n smkin semangat nk build up new positif circle in my network..Cikgu May Sarah Sarah)

Dengan GSL, bukan sekadar ilmu LIKE, tapi membantu kita untuk berada dalam lingkungan rakan-rakan positif. GSL ALMERA 24 SEPT dah dibuka untuk pendaftaran. Jom daftar. Untuk pendaftaran boleh whatspp say ya. Saya akan bantu sahabat semua bagaimana cara untuk masuk KELAS GSL
#agengroupsupportlike #whatspp0177912993

Sunday, 4 September 2016

Amalkan Al Mulk Sebelum Tidur

"Bila ALLAH gerakkan hati kita untuk baca surah al Mulk pada setiap malam, maknanya ALLAH nak selamatkan kita daripada azab api neraka." Syeikh Zainul Asri.

Jangan lupa Al Mulk sebelum tidur. Assalamualaikum selamat malam☺#anysidayuzakaria #whatspp0177912993aiz #kelasonlineblogabdr #mulabisnesonline

Saturday, 3 September 2016

Mula Kongsi Dulu Sebelum Ada produk

Teks : Anys Idayu Zakaria

Kita yang belum ada bisnes, jadikan  FACEBOOK & BLOG sebagai medan untuk kita menulis dan berkongsi. Tulis dulu untuk kumpul follower, berkawan-kawan dengan lebih ramai rakan positif dan rakan yang berbisnes. Sedut dulu ilmu sana sini tak jadi masalah. Ambil aura mereka, supaya nanti kita boleh praktikkan ilmu-ilmu tersebut bila kita dah mula berbisnes.  Jangan dah mula bisnes baru nak buat semua, tak terkejar awak nanti.

Jom daftar KELAS BLOG SEPTEMBER & GSL ALMERA. Belajar online sahaja, tanpa perlu keluar rumah.

WHATSPP saya untuk daftar ya 0177912993 anies

GSL Membantu Dalam Bisnes

It's worth it!!! Berbaloi sangat2
Akak dpt rasakan yang akak sekarang berada di landasan yang btol..GSL dah bagi guide yang sepatutnya..tgu untuk akak aplikasikan ajer...infact dah buat pun, cuma masa agak jeles ngan akak...noti non stop  bila tengok2 kawan2 dengan semangat yang lain macam ni..akak sekali dapat aura diorang.. walaupun masih merangkak, Insha Allah akan akak manfaatkan sepenuhnya dgn ilmu serta tunjuk ajar yg diberikan..  terima kasih Allah dan terima kasih utk  AIZ serta team GSL!!! Kak Mai Mff.

PENDAFTARAN GSL BATCH ALMERA 24 SEPTEMBER DIBUKA. Whatspp 0177912993