Thursday, 28 July 2016

Upah Menaip

Teks : Anys Idayu Zakaria
Alhamdulillah dengan sedikit kemahiran yang Aiz ada, dan hanya gunakan BLOG untuk buat iklan, tempahan menaip surat sentiasa mendapat sambutan. Selesai 3 dokumen ditaip pada minggu ini.
Nanti saya upload semula gambar ye. Guna phone tak lepas pula gambarnya 

Usahawan Online Wajib Ada Blog

Teks : Anys Idayu Zakaria 


 
Wahhh best sangat malam kelmarin kami TEAM GSLP dapat attend live video dengan UncleTiger Sifu Amiruddin Ahmad. Banyak soalan bisnes yang sifu jawab.

Antaranya sifu bagitau BLOGSPOT WAJIB ADA untuk semua bisnes online, untuk generate income. Jangan mabuk dengan Facebook je. Shopping cart sebenarnya untuk lebih advance, jika dah banyak produk, dan banyak modal. Yang penting MESTI ADA BLOG DULU.

Nampak tak. Ni sifu yang bagitau.So apa lagi, usahawan on9 yang belum ada blog tu meh roger-roger Aiz, kita bELAJAR BUAT KEDAI ONLINE BLOG.

‪#‎anysidayuzakaria‬ ‪#‎kelasonlineblogabdr‬ ‪#‎whatspp0177912993aiz‬

Wednesday, 27 July 2016

Belajar Ilmu Bisnes Dalam GSL PREMIUM

Teks : Anys Idayu Zakaria

GSL ialah medan untuk kita belajar naikkan engagement di FB, belajar untuk tambah networking.

GSLP ialah medan untuk kita terus kekalkan momentum bersama team GSL, dan untuk kita belajar lebih banyak ilmu bisnes.

Nak belajar ilmu bisnes mesti join GSLP, nak join GSLP mesti daftar GSL NEWBIE dulu.

Hanya 2 kali sahaja yuran pendaftaran pelbagai ilmu yang akan dapat. Bagi yang serap, hadam n praktik ilmu memang akan dapat rasai perubahannya.

Buat bisnes jangan sampai langgar dinding. Ada peluang tambah ilmu on9, cepat-cepatlah rebut. Nak belajar offline mungkin ada masalah lain kan. ‪#‎whatspp0177912993aiz‬

Pendaftaran untuk GSLP dah dibuka. Peserta-peserta GSL yang belum upgrade ke GSL PREMIUM boleh mula daftar harini, untuk mula masuk group pada 30julai ni.

Dengan YURAN RM80, group kekal. Networking lebih besar. Dapat belajar lebih banyak ilmu-ilmu bisnes bukan hanya daripada pihak PENGURUSAN GSL, tapi daripada sifu-sifu lain juga.

Setiap bulan akan ada kelas free yang ditaja khas untuk peserta GSLP.  Kelas Al Quran bulanan merupakan antara kelas yang akan kita ikut serta.

Jom daftar. Walau xboleh keluar jauh timba ilmu bisnes, insya Allah mellaui GSLP kalian akan dapat pelajarinya 😍😍

Tuesday, 26 July 2016

Idea Menulis Blog

Soalan: Saya tidak ada idea menulis, macammana ya?

Jawapan: Ini cara paling asas untuk menulis setiap hari

1. Di bawah label catatan harian, latih tubi menulis catatan harian dan menulis semula dalam buku nota. Setiap hari dalam tempoh 20 hari ini, tulis apa sahaja aktiviti harian dalam masukkan dalam buku nota. Ia seperti diari harian.

Paling mudah tulis semula apa yang kita buat, aktiviti dengan anak-anak, aktiviti bisnes, atau apa sahaja pengalaman menarik hari tersebut. Tamba nilai, apa pula dengan fokus blog. Semestinya ada kaitan secara langsung dan tidak langsung. Jangan berhenti walau satu hari pun mencatat nota mengikut tarikh. Lama-kelamaan kita bina satu tabiat asas.

2. Label Catatan Pengalaman.
Di bawah label ini, tulis entri pengalaman ketika belajar, ketika mula kerja, pengalaman berniaga dan apa sahaja pengalaman berkaitan dengan fokus blog atau apa yang sedang dilakukan sekarang.

Dua di atas adalah latihan latih tubi paling asas apabila kita buntu idea menulis. Tak ada istilah buntu sebenarnya, cuma pergilah berehat-rehat minum kopi, tidur dan sambung semula.

Sumber: Asas Blog Dan Penulisan (edisi kemaskini)
Label: Idea Menulis.

Jom belajar lagi dalam KELAS ONLINE BLOG ABDR. Kami buka pendaftaran setiap hari.

Pendaftaran dibuka untuk KELAS ONLINE BLOG BISNES. Hanya 10 tempat untuk bulan OGOS.

Untuk pendaftarann boleh WA ya 017-7912993.

Thursday, 21 July 2016

Kedai Pemborong Makanan Ringan Johor Bahru

Teks : Anys Idayu Zakaria


Alhamdulillah selamat petang pembaca budiman. Terima kasih kerana sudi singgah di sini. Wahh lama rasanya tak menulis dan berkongsi.  Harini saya nak kongsi betapa pentingnya carian di google. Al kisah sebenarnya saya sedang mencari keperluan goodies untuk perkahwinan adik. Kalut-kalut Ma dan abah rasa macam tak cukup, jadi kira-kiranya kena buat tambahan lagi la ni.  Oleh kerana yang sedia ada kami beli di Ayer Hitam, Batu Pahat, jadi saya rasa tak berbaloi pula nak ke sana lagi.  Kami pun mencadangkan kita buat tambahan makanan ringan. 

Jenuh juga saya mengoogle di carian internet dengan kata kunci ''KEDAI PEMBORONG MAKANAN RINGAN JOHOR BAHRU". Alhamdulillah memang jumpa. Ada rupanya. hehehhe. Jenuh saya baca peta yang ada di blog tersebut. Dan dengan gigihnya saya keluar la tengah hari tadi untuk beli beberapa barang keperluan. Tawakkal sahaja sebab main baca je peta yang ada, harap-harapnya betul la. 

Lokasi kedai tersebut di sekitar angsana sahaja. Bagi pembaca yang mahu kesana, jika dari arah Bandar perlu naik ke flatover untuk ke angsana. Traffic light sebelum masuk lorong kanan antara Angsana dan LHDN, ada satu lorong di sebelah kiri. Masuk lorong tersebut. Jalan terus sahaja, kedainya di sebelah kiri pagar kuning. kedai terletak di hampir penghujung jalan. Jika kalian masuk dari arah bertentangan, cari jalan JALAN MUTHUTHAMBI. Berdekatan dengan Signboard Kelas Memandu. 

Wahh saya memang teruja betul. Macam-macam makanan ringan, air kotak, air tin, air mineral, beg-beg goddies ada dijual di situ. Murah-murah juga la. Air kotak sekarton 24 kotak RM16.50 (masuk GST).  Makanan ringan juga memang murah-murah, antaranya sebundle jajan plastik kecil ada dalam 80pcs dan 30pcs semua harganya tak sampai RM10. Beg goddies saiz 7x10 RM15 (200pcs). Beg goddies ada bermacam-macam saiz dan jenis. Pilih sahaja heheh. Tapi yang jenis plastik bukan kain.

Maaf sesangat saya tak sempat nak ambil gambar sebenarnya. Duk kalut-kalut kejar masa sebelum jam 2. Almaklum keluar time lunch hour. heheheh.  Kalau ada yang nak lihat gambar-gambar, boleh singgah di blog ini ya http://ninimohd.blogspot.my/2012/05/beli-jajan-harga-kilang.html .  Info tentang kedai ni pun saya dapat jejak daripada blog beliau. 


Amacam, penting ke tak penting kita menulis blog. Nak bagitau pentingnya bila ada yang mencari sesuatu info pasti mereka akan buat carian di google. Jadi kita yang ada sesuatu kelebihan, ada pengalaman, ada sesuatu yang menarik untuk dikongsi dan untuk memudahkan orang lain, tulislah di blog.  Selain memudahkan pencarian orang lain, blog kita juga mudah dikenali. Bestkan.

Ok yang nak belajar menulis blog silalah WA saya ya (017-7912993) Kita belajar santai-santai je tau.

Wednesday, 20 July 2016

GSL Best Friends

Teks : Anys Idayu Zakaria 

Kelmarin saya dah post entri pertukaran sahabat GSLBF suzzana Salehan. Pagi ni saya post semula status yang di up oleh suzzana di wall beliau tentang saya ya hehehhe



Saya kenali dunia gsl dari sepupu saya Mardziah Marjohan dia yang memperkenalkan saya dengan sahabat baru saya Anys Idayu Zakaria a.k.a AIZ. Mengenali wanita hebat ini saya belajar tentang ilmu online.. Alhamdulillah 😍😘

Untuk yang baru nak menapak dalam dunia business online boleh la berkenalan dengan sahabat hebat saya beliau akan guide andauntuk servis khas untuk MULA BISNES ONLINE 

# Kelas online blog khas untuk mereka yang nak belajar menggunakan blog sebagai medium pemasaran, dan sebagai kedai online yang mudah dijejak di carian google.

# Kelas GSL khas untuk mereka yang nak belajar branding di FB, belajar bernetworking bersama lebih ramai usahawan online

Bagi yang tiada produk, dan sangat-sangat berminat untuk belajar bisnes online AIZ bagi bonus DROPSHIP BUKU. Bahan bacaan bermotivasi.

jom apa lagi add sahabat saya dan mulakan langkah anda untuk menjadi usahawan
‪#‎gslxchange‬
‪#‎gslp‬
‪#‎gslcity‬



Memang best tugasa berkenal kenalan dengan rakan baru ni, dapat tambah lagi networking kita, dapat bertukar fikiran mungkin boleh jadi mentor mentee juga ya. 

Sebenarnya konsep tugasan ini bertujuan untuk kita membantu up dan promo bisnes rakan-rakan di fb kita selain untuk kita bertukar-tukar pendapat. Kita buka pintu rezeki rakan kita, Insya Allah, Allah deraskan lagi rezeki kita kan. 

Monday, 18 July 2016

Rakan Bisnes

Teks Anys Idayu Zakaria

Malam ni kami menyiapkan task di GSLP iaitu berkenalan dengan rakan baru. Jom kenal-kenal dengan rakan baru Aiz.

Aiz suka sangat tau, sejak join GSL ni ramai sangat rakan baru Aiz dapat. Malam ni Aiz rasa bertuah sebab dapat bernetworking dengan Suzzana Salehan. Yang bestnya, su merupakan seorang freelance account. U alls yang nak belajar urus akaun dengan lebih baik boleh roger su. Aiz pasti su dapat bantu u alls.

Dan best lagi su juga merupakan Reseller AJ Dropship product maera secret (product maera secret lipcare - scrup,balm & jellytint hair serum, facemist & sabun muka kelulut)

Semua produk yang su jual ni memang su dan guna. So u alls yang nak try produk maera secret jangan segan-segan hubungi suzzana ya. Aiz pasti su dapat bantu selesaikan masalah u alls melalui produk dan servis yang beliau tawarkan.

Jom kita sama-sama doakan semoga suzanna terus suksess dalam bisnes beliau. 😍😍 #anysidayuzakaria #agengroupsupportlike #kelasonlineblog #dropshipbuku

Friday, 15 July 2016

EBOOK PENGURUSAN KEWANGAN CARA NEWBIE

Teks : Anys Idayu Zakaria 



 
Ilmu pengurusan akaun memang tersangat penting supaya kita tak curi duit bisnes.  EBOOK PENGURUSAN KEWANGAN GSL memang sangat membantu untuk kita belajar macam mana nak bagi gaji untuk diri sendiri.

 Ulasan daripada salah seorang pembaca Ebook ini

Assalamualaikum.. Selamat pagi semua.
Alhamdulillah baru selesai khatam e-book pengurusan kewangan newbie.. Sangat-sangat bermanfaat dan membantu semua yang masih tak tahu menguruskan wang bizness.. Insyallah akan Iewa praktikkan tunjuk ajar dari ebook tersebut.. Terima kasih Tn Khairul Zahrin Abd Karim memperkenalkan ebook ini.. Memang tercari-cari dari dulu tips macam ni.. πŸ˜ŠπŸ‘πŸ» cc kak Anys Idayu Zakaria
‪#‎gslp‬ ‪#‎gslef‬ ‪#‎family10k‬ ‪#‎f10k‬ ‪#‎pillow_by_iewa‬ ‪#‎miziewagold‬

 
EBOOK "Pengurusan Kewangan Cara Newbie". Ebook ni bukan hanya sesuai untuk orang bisnes, tapi boleh praktik untuk semua. Jom Grab ebook tu segera sebelum kami naikkan harga menjadi Rm79.

Harga kasih sayang RM39 untuk ahli GSL

 

RM49 untuk bukan ahli GSL



U alls yang berminat, pastikan dapatkan EBOOK ni segera dengan harga kasih sayang, sebelum harga naik πŸ˜‚πŸ˜‚.



Whatsapp Aiz 0177912993 untuk belian tau.

Thursday, 14 July 2016

GSL BATCH INTEGRA 30 JULAI

Teks : Anys Idayu Zakaria 


Alhamdulillah kami sudah buka pendaftaran batch baru GSL BATCH INTEGRA yang akan bermula 30 Julai ini. Apa yang bestnya,  setiap pendaftaran peserta berpeluang untuk dapat FREE 1G GOLD BAR.

5 orang bertuah yang mendaftar untuk menyertai Group Support LIKE pada bulan Julai akan mendapat 1g Gold Bar setiap seorang. Cabutan akan dipilih bagi peserta yang mendaftar bermula 1hb hingga 31hb Julai 2016. Semua orang layak menang. Yang dah join, nak repeat balik pun boleh.

 Kalau rasa masih ragu-ragu untuk mendaftar GSL, apa kata baca dulu testimoni Puan Jamilah Abas 


 Alhamdulillah..bnyk ilmu yg bermanfaat yg sy dapat dr sesi coaching hari tu.dan sebahagiannya sy dah praktikkan dan saya nmpk hasilnya sgt memuaskan.jumlah like makin bertambah.selain dpt meningkatkan lg engagement.

Sy sgt hepy dgn perubahan positif ni.sy nk ucap jutaan terima kasih atas segala ilmu yg dicurahkan oleh pengurusan gsl.mintak halalkan segala ilmu yer puan .
πŸ˜…


Sy akan trus follow setiap usaha yg pihak pengurusan lakukan utk trus mencurah ilmu..terima kasih bnyk2 😘masih bnyk lg yg sy perlu belajar..dan sy harap ini adalah permulaan yg baik yg akan sy teruskan..terima kasih puan
😘
 
Semoga Allah merahmati dan memberi segala nikmat kpd pihak pengurusan..Amin..

sy bergerak bersama dgn suami sy Rajaie fahami..dia mmg semangat dan pendorong utama sy puan..alhamdulillah sy dpt full support dr dia .hari tu asalnya dia register utk sy.dan akhirnya sy berjumpa dan dapat mengenali insan2 dr pihak pengurusan dan sahabat2 yg awesome ni..😊
Jom sebar-sebarkan pada rakan-rakan yang belum daftar GSL


 Antara yang bakal anda belajar adalah :

- Kesalahan update status
- Cara tingkatkan like pada setiap status anda

🎈Mendapat EBook ayat power untuk update status

🎈 Bakal dikelilingi 100 lebih sahabat positif yang juga berniaga

🎈 Semangat untuk terus berjaya dalam bisnes meningkat 200%

🎈 Facebook anda bakal berubah 360 darjah

Objektif Utama memang untuk dapat banyak like di status facebook kita. Like penting supaya lebih ramai orang lain dapat lihat apa yang kita post di status facebook. Jadi iklan-iklan yang kita post juga mudah dilihat.

 Syarat untuk menyertai:
• Perlulah aktif sekurangnya sekali sehari selama seminggu.
• Perlu mengikut segala TASK yang diberikan.
• Bertoleransi sesama ahli group.
• Perlu mengikut arahan/saranan yang diberikan.
• Perlu mengikuti perkembangan group setiap hari selama seminggu.
• Guna nama manusia
• Gambar WAJAH SEBAGAI PROFILE FB
• Add / aprve Tuan Khairul Zahrin, Pengasas GSL
• Bersedia untuk menambah 99 orang rakan baru kedalam senarai rakan sedia ada.
• Kuota hanya 150 penyertaan sahaja


Hanya RM69 / seorang

RM130 / 2 orang

FREE EBOOK 100 POSTING TARIK LIKE BERNILAI RM39 DAN EBOOK PENGURUSAN KEWANGAN BERNILAI RM69 (Total semua termasuk yuran RM177) Tapi peserta hanya perlu bayar RM69 SAHAJA, Jimat RM108).


Group akan dibuka 30 JULAI 2016.  Ebook juga akan diberikan sebaik dimasukkan ke group.



Jom sebarkan pada rakan-rakan yang belum sertai GSL.

Tuesday, 5 July 2016

Salam Syawal

Teks : Anys Idayu Zakaria

Alhamdulillah insya Allah harini Ramadhan terakhir untuk kita menjalani ibadah berpuasa pada tahun ini. Semoga Allah sentiasa memberkati dan merahmati kita. Semoga kita terus istiqomah melakukan amal ibadah berganda-ganda walaupun berakhir Ramadhan.

Alhamdulillah untuk tahun ini saya berkesempatan menyambut 3hari terakhir Ramadhan di Kelantan. Dah lama benar rasanya tak balik kg. Kami bertolak balik Kelantan hari Ahad lepas, jam 5pagi. Alhamdulillah sampai di kampung pukul 4petang. Waduh lenguh habis badan hampir 11jam memandu. 😱😱 Jenuh juga memandu seorang sambil melayan Raisha yang hampir-hampir boring sebab dah lama sangat duduk dalam kereta.

Terimaksih Allah kerana lancarkan perjalanan kami.

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan Ribuan kemaafan kepada semua pembaca yang sudi singgah di sini. Ampun dan maaf sekiranya ada perkongsian dan penulisan yang menguris hati kalian. Semoga ada yang memberi manfaat.

Selamat menyudahkan Ramadhan terakhir hari ini. Salam Aidilfitri. Berhati-hati bagi yang mahu pulang ke kampung halaman. Semoga Syawal kali ini memberi seribu kenangan. 😍😍

#anysidayuzakaria #kelasonlineblog #agengroupsupportlike #janapendapatandenganblog