Saturday, 30 April 2016

Renungan Malam

🌼Renungan Malam 🌼

" Saya akan pakai tudung nanti, sekarang sy lebih selesa freehair macam ni "

Umpama  "Saya akan masuk Syurga nanti, sekarang saya lebih selesa di Neraka"

Hidayah itu milik Allah untuk hambaNya, moga kita sentiasa mencari dan memohon  hidayah dan redha Allah.

Assalamualaikum selamat malam :)
.
#anysidayuzakaria #Mulabisnesonline #agengroupsupportlike #kelasonlineblog

Thursday, 28 April 2016

Masuk Kelas Blog Supaya Lebih Mahir

Teks : Anys Idayu Zakaria 


Sebelum masuk kelas blog, saya pernah ada blog. Sekarang sudah di'private'kan akibat malu. Hikhik.
Sahabat-sahabat lain yang sertai kelas blog ABDR juga masing-masing sudah ada blog. Pelajar yang masuk kelas blog pun, ramai juga yang dah tahu apa itu blog. Rata-rata kami belajar sendiri. Selongkar dari google, tanya orang sana-sini. Tapi kenapa kami masuk kelas blog?

Yang saya tahu, lepas saya masuk kelas blog, cara saya berblog berubah. Sampai saya private kan blog lama yang ntah apa-apa.

~Blogspot memang free, tapi perkhidmatan dan ilmu ada nilainya.~

Alhamdulillah kami buka pendaftaran setiap hari, jom belajar cara mudah berblog, hanya online sahaja. Jom daftar bagi yang serius mahu belajar menjadikan blog medan perkongsian, serta sebagai kedai maya untuk memudahkan pelanggan menjejak kita di google :D

Saturday, 23 April 2016

Tip Murah Rezeki

Teks : Anys idayu Zakaria

Alhamdulillah, assalamualaikum selamat pagi sahabat. Yok berpagi-pagi mencari rezeki dan melaksanakan tugas.

Tip murah rezeki
1. Minta rezeki pada Allah swt kerana DIAlah yang memberi rezeki. Bukan minta pada orang.

2. Hargai segala rezeki yang sedia ada, bukan hanya pada rezeki kekayaan wang.

3. Untuk kejar kekayaan jangan sehingga terpaksa menindas dan mengambil hak orang lain, kekayaan mungkin boleh dapat. Tapi keberkataan tidak akan datang. (IRFAN KHAIRI)
.
#anysidayuzakaria #Mulabisnesonline #agengroupsupportlike #kelasonlineblog #janapendapatandenganblog

ABDR Platform Bekerja Dan Berniaga

PILIHAN AKEDEMI BEKERJA DI RUMAH (ABDR)

Guru Online : Anys Idayu Zakaria 

Semoga anda yang membaca blog saya sentiasa dibawah lindungan Allah s.w.t. Rasanya mesti anda pernah terbaca megenai Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR) di carian google. Secara jujurnya  pada peringkat permulaannya saya pernah meneliti dan tercari-cari keistimewaan yang ditonjolkan oleh ABDR bagi menyakinkan saya untuk mendaftar. Penulisan kali ini dengan rasa rendah diri dan niat yang ikhlas untuk membantu anda, saya kongsikan pengalaman saya mengapa saya memilih ABDR sebagai pilihan terbaik.
Bila bercakap mengenai ABDR, mesti orang akan beranggapan hanya suri rumah  yang mempunyai anak-anak sahaja yang  layak dan boleh meyertai sahaja.Sebenarnya ANDA SILAP, sebagai individu yang masih bekerja saya membuat pilihan untuk menyertainya kerana ia adalah persedian awal saya untuk melangkah jauh dan memasang impan untuk menjana pendapatan hanya di rumah.
Sebenarnya saya merasa berbangga dengan kejayaan Wanita yang bekerja di rumah. Dapat membahagikan masa dan displin dalam menjalankan kedua-dua tugas iaitu mengasuh anak-anak disamping menjana pendapatan ekonomi keluarga. Tidak dinafikan bekerja di rumah adalah suatu pekerjaan yang berganda dan suri rumah mampu menghadapi sebarang tekanan dan cabaran. Belum dikurniakan zuriat bukan alasan untuk saya leka dan tidak bersedia untuk menghadapi cabaran bergelar seorang ibu. InsyaAllah, saya yakin bahawa perancangan Allah adalah tepat dan saya redha Allah sedang menguji hambanya untuk sentiasa berserah kepadaNya. Maka saya akan buktikan dengan BEKERJA & BERNIAGA..peranan kedua-duanya seakan sama untuk mengurusnya.
Keistimewaan yang saya dapat pada permulaannya adalah kita belajar dari segi teknik penghasilan blog yang menarik. Kita akan diajar satu persatu sekiranya kita tidak mahir dalam penggunaan IT. Cara ini adalah permulaan untuk kita berkomunikasi dengan mentor secara maya bagi memudahkan pembelajaran. Alhamdulillah saya mudah untuk menerima walaupun pada suatu ketika terdapat sedikit kesukaran untuk memahaminya. Dengan tunjuk ajar mentor dan membaca blog rakan-rakan di ABDR saya terasa teruja untuk berkongsi pengalaman. Bagi yang ingin menjalankan, ini adalah platform terbaik untuk memasarkan produk dan perkhidmatan. InsyaAllah jika ada kerajinan semuanya menjadi mudah bagi anda untuk melakukannya.
Harapan saya semoga rangkaian ABDR sentiasa berkembang maju dan dapat membantu lebih ramai WANITA untuk lebih kehadapan disamping dapat memberi ruang mencipta pendapatan pasif dan aktif.  Akhir kata sebagai penutup penulisan ini anggaplah  
“ Kita  ibarat seperti KOMPUTER. Kitalah yang menentukan program apa yang kita mahu masuk bagi membolehkan KOMPUTER itu melaksanakan fungsinya dengan baik.”
Semoga anda berpeluang untuk mencuba dan melangkah menjana pendapatan melalui bisnes online. Kami buka pendaftaran setiap hari. Secara Rasminya saya sedia membantu anda

Untuk pendaftaran boleh terus hubungi saya:
Sms@ wsapp : 012-7482126

Friday, 22 April 2016

60% penginap homestay dari google blog Senarai Homestay Malaysia ABDR

Puan Che Rohani empunya homestay di Skudai dan Gelang Patah, Johor mengambil khidmat kami pada Oktober 2015 untuk mengiklankan homestay beliau KLIK DI SINI. 

Setelah 6 bulan, ini ulasan beliau KLIK DI SINI.



Alhamdulillah, bisnesnya semakin maju. Pernah mendapat tempahan daripada SUK Kerajaan Negeri Terengganu dan Kementerian Pelancongan. Dalam proses menambah satu lagi homestay, beliau boleh dihubungi melalui:

  • Nombor telefon: 013-779 3357
  • Page:



DULU beliau pernah bertanya, kenapa bila google tak jumpa homestay kak ani? 
SEKARANG beliau maklumkan "dalam 60% customer kata jumpa homestay kak ani dari google blog".
Biiznillah.


Nak sama-sama tak menang tangan seperti beliau, 

kami promosikan up up up sepanjang tahun. 
 
Hubungi saya Anys Idayu (017-7912993) untuk daftar 

Thursday, 21 April 2016

Seminar Big Why Di Johor Bahru



                                                              SEMINAR BIG WHY

Adalah satu seminar yang dapat membantu anda merawat FOKUS dalam bisnes.

Apa yang anda akan perolehi adalah :

1) Kuasa Big Why

2) Branding Diri Di Media Sosial

3) Teknik Bersyukur Yang Betul

4) FB Marketing

5) Membina Energi Usahawan

6) Strategi Meningkatkan Jualan Individu / Syarikat.

7) Peluang BerNetworking Di Antara Peserta & Speaker.


ANTARA TESTIMONI BIG WHY :

"Dulu saya buat bisnes jualan baru RM 5000 sebulan. Bila belajar kenal Big Why. Ledakan JUALAN MELONJAK terus Ke RM 100 000 dalam masa 15 hari sahaja" Terima kasih Cekgu Daus. smile emoticon
Puan Nurul Syaza, (Ikon Usahawan Mara), 22 Tahun.


"Dulu bisnes untung ciput je. RM 2000 pun tak lepas untuk diri sendiri. Bila dah kenal BAKAT, saya buka 2 cawangan klinik haiwan. Lepas kelas 2 bulan saya naik Hot Seat Dr Azizan"
Dr Azliza, Negeri Sembilan.


"Bila tahu Kuasa Big Why ni, dalam 5 hari sahaja jualan dari HQ MENINGKAT 200% untuk produk saya. Bila buat sesi bersama Ejen2 kami, WOW dari 3000 botol meningkat ke 7000-8000 botol Jualan untuk sebulan.
Puan Sufarah, Celebrity Yogurt.


JELAJAH BIG WHY SEMENANJUNG. 

Alhamdulillah, kami buka tiket offer 50 orang terawal di setiap negeri untuk jelajah Kami iaitu 

seorang RM80 Jelajah Seminar BigWhy 


30/4 - Johor Bahru 


Speaker: Khairul Zahrin Abd Karim Pengasas Group Support Like (GSL) 


Roseizzawaty Radzi Pakar FB Marketing


Cekgu Daus Kuasa Big Why 





Untuk pendaftaran boleh hubungi Anys Idayu Zakaria (sms/whatspp 017-7912993)

#SeminarBigWhy


Wednesday, 20 April 2016

Pengaruh Like Di Fasebook

Teks : Anys Idayu Zakaria 

 
Nak tau tak kenapa besar sangat PENGARUH LIKE ni. Dengan hanya satu lagi je boleh bagi perasaan gembira kepada rakan yang update status. Kalau banyak lagi lebih-lebih confident dan rasa asyik nak update status je tau hehehhe. Boleh lihat  testimoni peserta terkini




Nak rasa emosi gembira dapat support dari rakan-rakan,  jom join GSL BATCH SUPRIMA, yang akan bermula 7 Mei ini.

Tuesday, 19 April 2016

Jangan Ghairah Menjual di Fasebook

Teks : Anys Idayu Zakaria 


 
Di fasebook jangan terlalu ghairah menjual. 5k rakan-rakan kita tu semua ada antaranya pasti menjadi bakal pembeli. Tapi kita perlulah membina hubungan baik dengan mereka dulu, biar mereka suka follow status yang kita update. Dalam GSL, ilmu yang dipelajari bukan untuk dapat sales berjuta-juta, tapi ilmu untuk membina hubungan baik dengan rakan fb, untuk bina engagement yang tinggi. Untuk newbiz ilmu-ilmu ni la sebenarnya yang sangat penting tau, tak caya cuba tanya mereka-mereka yang dah join GSL


Akak cume nak bagitau, GSL BATCH SUPRIMA dah dibuka, akan bermula pada 7 Mei 2016. Yang berminat untuk daftar boleh cepat-cepat whatspp saya ye (Anies 017-7912993)

FAST ACTION FAST RESULT. Pendaftaran tiada tarikh tutup, bila-bila masa kuota 150 penuh, pendaftaran automatik akan ditutup, peserta yang daftar lambat kita akan daftarkan untuk batch akan datang. Biasanya 2/3weeks before date bermula, pendaftaran dah penuh

Monday, 18 April 2016

Macam Mana Nak Konsisten Menulis Blog

Teks : Anys Idayu Zakaria 


 Khas untuk sahabat-sahabat yang mempunyai blog, tapi masih tidak konsisten menulis

Soalan: Saya sudah lama ada blog, tetapi tidak konsisten menulis.

Jawapan: Boleh analisa dahulu jawab 8 soalan analisa. Dari situ akan dipecahkan kepada lima perkara paling utama yang membantu semula penulisan.

Fokus kepada minat yang paling utama atau kemahiran sedia ada.

Ia sangat membantu asas latihan penulisan dari awal dan membantu untuk penulisan yang konsisten di blog. Cara ini juga menjadikan blog dipenuhi penulisan bermanfaat, bukan idea ciplak 'copy paste'.


Untuk lebih lanjut, jom daftar kelas online blog ABDR. Kami buka pendaftaran setiap hari

Sunday, 17 April 2016

Selamat Pagi Ahad

Teks : Anys Idayu Zakaria

🌹 Semalam adalah kenangan, dan pengalaman yang perlu dijadikan pengajaran. Hari ini adalah kenyataan yang perlu dihadapi. Esok adalah impian dan harapan yang hendak digapai. Semoga kita sentiasa memandangnya sebagai satu keindahan hidup. 🌹 Assalamualaikum  selamat pagi Ahad sahabat-sahabat budiman. Semoga pelangi indah menyinari kehidupan kita selepas hujan.☺☺
.
#anysidayuzakaria #Mulabisnesonline #agengroupsupportlike #janapendapatandenganblog #kelasonlineblog

Thursday, 14 April 2016

Alhamdulillah Syukur Nikmat Allah

Alhamdulillah assalamualaikum selamat pagi sahabat hebat. Mudah-mudahan Allah sentiasa ampunkan dosa-dosa kita, dan membuka segala pintu kebaikan, nikmat, rahmat, rezeki buat kita. Inshaa Allah. Aamiin Ya Rabbal'alamin. 😍😍
.
#anysidayuzakaria #Mulabisnesonline #agengroupsupportlike #janapendapatandenganblog

Tuesday, 12 April 2016

Blog Medium Terbaik Untuk Beriklan

Teks : Anys Idayu Zakaria 
Foto : Sendiri 

 
Sahabat usahawan online, nak tau tak kenapa saya  selalu share blog juga medium terbaik untuk beriklan.

Sebagai agen GSL, saya selalu kongsi dan tulis kelebihan serta testimoni peserta GSL di blog, alhamdulilah ramai yang daftar GSL mereka jejak saya di carian GOOGLE - BLOG.


Bestkan kalau kita ada produk yang baik, kongsi dan tulis kebaikan di blog. Mesti lebih ramai bakal pembeli dapat jejak kita di CARIAN GOOGLE

Sunday, 10 April 2016

Tulisan Mempengaruhi Seseorang

Teks : Anys Idayu Zakaria 

Tulis yang baik-baik bukan bermakna kita nak tunjuk yang kita ni pandai dan berlagak alim, tulisan juga boleh mempengaruhi tindakan kita. Mungkin dengan tulisan akan mengubah seseorang, siapa tahukan. Asbabnya kita dan mereka berubah kerana membaca coretan tersebut.

Selamat malam, semoga setiap coretan yang kita baca membawa kebaikan :)

Jana Wang Dengan ABDR

Bagaimana saya boleh jana wang di rumah melalui produk Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR)?
Semuanya produk digital. Tak perlu keluar rumah. Tak perlu pos barang. Tak perlu urus timbunan stok. Atas talian sahaja. Bak kata orang sekarang klik klik dapat duit, ngadap fasebok pun dapat duit giteww  

❶ Memasarkan produk digital ebook.

❷ Menawarkan kelas online dan offline.

❸ Memberi tapak sewa iklan.


Bagaimana cara, semudah ABC. Daftar dulu sebagai PENGURUS ONLINE ABDR. Belajar hasilkan blog, dan baca ebook-ebook yang bakal dijual. Mudahkan.

Nak berbisnes, kena ada ilmu dan aplikasi. Inilah cara kami terap dalam ABDR.


.
‪#‎Anysidayuzakaria‬ ‪#‎mulabisnesonline‬ ‪#‎kelasonlineblog‬ ‪#‎abdr‬ ‪#‎Janapendapatandenganakademibekerjadirumah‬

Saturday, 9 April 2016

Istidraj

Muhasabah:
"Dulu, saya main iklan gitu-gitu je. Sendiri jadi model. Kecewa sangat bila takde org nak like page saya. Sales pun sikit je bulan-bulan

Tapi semenjak dua menjak saya gunakan model-model yang seksi meksi untuk gayakan produk saya alhamdulillah REZEKI saya bertambah. Order mencanak-canak sampai tak terlayan. FB pun dah puluh ribu like dah".

Itu bukan REZEKI puan. Tu namanya ISTIDRAJ. Berhati-hati. :(
(Sumber: Facebook Syakir Yang Tuntas)
.
‪#‎anysidayuzakaria‬ ‪#‎Mulabisnesonline‬ ‪#‎kelasonlineblog‬ ‪#‎agengroupsupportlike‬

Friday, 8 April 2016

Strategi Marketing

Janji Allah, "Jaga AKU, pasti AKU jaga urusan kamu"

Petikan dari Buku "MUdahnya Menjemput Rezeki".

Tentang seorang yang bekerja menyusun batu, apabila tiba batu terakhir untuk di susun, azan berkumandang. Lantas beliau letakkan batu terakhir tersebut dan bergegas menunaikan solat.

"Jika saya menghabiskan batu terakhir tersebut, ini bermaksud saya memBESARKAN batu tersebut bukan memBESARKAN Allah"

Itu lah kita. Manusia yang pendosa, Sering bergantung harap pada manusia. Pada tools, strategi, tips dan pemasaran yang hebat. Sedangkan Allah dah tunjuk, Sebaik-baik strategi marketing adalah strategi marketing dengan AKU.

+ Solat awal waktu
+ Bersedekah
+ Menjaga keharmonian hubungan sesama manusia
+ Dhuha
+ Tahajjud
+ Taubat


Merawat sales yang berkurangan
® Perbanyakkan istighfar
® Berdhuha upgrade sehingga 12
® Syukur dengan nikmat yang ada
® Perbaiki dan awali solat 5waktu
® Tahajud, selawat, zikir setiap masa
® Perbanyakkan sedekah
® Istiqomah dalam setiap usaha
.
Ingatan untuk diri sendiri 

 Jom muhasabah diri. Moga kita jadi Usahawan Islam yang sentiasa mendapat keredhaan Allah swt
😊
.
‪#‎bukuMMR‬ ‪#‎sayajual‬ ‪#‎kelasonlineblog‬ ‪#‎anysidayuzakaria‬ ‪#‎mulabisnesonline‬ ‪#‎agengroupsupportlike‬

Nota Hati

Teks : Anys Idayu Zakaria 

"Jika kamu marah atas setiap masalah, bencilah pada kesalahannya. Janganlah membenci pesalahnya. Bencilah pada maksiatnya janganlah membenci pelakunya'' (Imam As Syafie)

Assalamualaikum selamat pagi jumaat sahabat hebat!!! Semoga kita sentiasa bermaafaan dan memberi kemaafan. 
.
‪#‎anysidayuzakaria‬ ‪#‎kelasonlineblog‬ ‪#‎mulabisnesonline‬ ‪#‎agengroupsupportlike‬

Thursday, 7 April 2016

Usahawan Online Mesti Join GROUP SUPPORT LIKE

Teks : Anys Idayu Zakaria 

 
Nak tau tak kenapa usahawan online digalakkan join GSL. Dalam GSL kita akan diberikan tips macam mana nak jalankan bisnes secara PROPER di FB PERSONAL. Kebanyakan daripada kita ni main redah je berniaga di FB ni kan? 😁 Tapi dengan GSL, kita akan diajar macam mana nak berniaga di FB dengan baik. Kita juga akan belajar kenapa tak boleh update 10 iklan sehari, kenapa tak boleh share, kenapa tak digalakkan update selepas jam 12malam dan banyak lagi tips-tips berguna tau.

Rugi sangat tak grap dan belajar. Nak berniaga mesti kena tambah ilmu. Ce cuba tengok testimoni peserta GSL ni. Pasti u alls teruja nak join untuk upgrade ilmukan



 Nak daftar, atau nak tanya apa-apa tentang GSL, jom whatspp saya Anies (017-7912993)

Bina Hubungan Baik Dengan Pelanggan

KUASAI KHIDMAT PELANGGAN
Bina hubungan yang baik
Bina hubungan baik dengan pelanggan melalui kata-kata ucapan. Kini dengan kemudahan fb, tidak salah sekali sekala memberi respon status fbnya. Ucapan selamat hari lahir, tahniah, takziah dan sebagainya berdasarkan situasi pelanggan. Ia membuatkan pelanggan rasa dekat dan mudah mesra dengan kita (pemilik bisnes)

10. Mudahkan pembelian
Mudahkan pembelian, ramai kini pelanggan yang mahu cara termudah dan terpantas. Sediakan platform yang mudah untuk pelanggan membuat pembayaran dan tahu status barang yang perkhidmatan yang dibeli.


Lagi mudah kaedah beli, lagi tinggi kepuasan. Pun begitu, pastikan juga ia memudahkan usahawan dalam rekod dan bukti urus niaga agar tidak melanggar terma dan syarat.


Jom baca lagi dalam EBOOK RAHSIA KHIDMAT PELANGGAN ONLINE, EBOOK 101 IDEA HOME BASED BISNES. Ebook promosi April, ebook bonus pendaftaran kelas online blog ABDR 

Sunday, 3 April 2016

Perkongsian Kisah Saya di Majalah Wanita Bil 1689

Teks : Anys Idayu Zakaria 
Foto : Majalah Wanita 



Syukur alhamdulillah pertama kalinya diberi peluang dan ruang untuk berkongsi sesuatu yang memberi manfaat. Saya bukanlah sesiapa pun nak kongsi kisah-kisah kejayaan, tapi apa yang dikongsi ini merupakan amalan yang sering saya cuba istiqomah lakukannya setiap hari. Sebenarnya sehari lepas Kak Net offer untuk berkongsi kisah dalam Majalah Wanita Ruangan Mengaji ni, hati masih tertanya-tanya layak ke aku nak kongsi. Bukannya ada apa pun yang nak dibanggakan. Tapi bila fikir semula mungkin ini hikmahnya Allah beri jalan bagaimana cara untuk saya kisahkan siapa saya di sebalik kekuatan yang sering sahabat-sahabat baca di blog dan facebook ;) 

Sebenarnya hati pernah terdetik, kenapa sebelum ini banyak peluang yang Kak Net offer untuk ruangan majalah, semuanya saya berikan kepada pelajar-pelajar blog. Sebelum ni pun saya sendiri rasakan tak bersedia nak kongsi apa-apa, lagi pun tiada artikel yang sesuai untuk saya heheheh. Mungkin Allah nak bagi yang lebih baik untuk saya kongsikan. 

Alhamdulillah syukur sangat-sangat sebenarnya. Lepas 2 bulan berlalu kisah antara saya dan bekas suami, yang saya sendiri rasakan tak tahu bagaimana nak kongsi dengan orang lain,  Kak Net offer tawaran berkongsi di ruangan beliau. Allah menjawab detik hati dan persoalan saya melalui perkongsian ini rupanya. ;(

Ok la, bukan kisah-kisah tu sebenarnya nak dikongsi, jom baca dan selak Majalah Wanita, Bil 1689 Ruangan Cerita Mengaji ada kisah saya kongsi di sana, heheheheh beli tau ;)