Sunday, 9 October 2016

Belajar Asas Membina Blog

Teks : Anys Idayu Zakaria
Foto : Anys Idayu Zakaria  

Alhamdulillah Jumaat lepas selesai coaching blog bersama Suehaiza Salam. Coaching one to one sahaja, dan masa juga tak sampai sehari Sue dah berjaya siapkan sebuah blog kedai online. Hanya perlu konsisten menulis sahaja di blog supaya mudah berada di carian google. Kalian boleh jemput singgah ke blog sue http://suehaizasalam.blogspot.com  


MEMBINA BLOGSHOP atau kita panggil sebagai KEDAI ONLINE BLOG. Hanya 16 langkah mudah dalam senarai tugasan, paling minima 3 jam sahaja masa diperlukan untuk belajar siapkan blogshop ini. Follow sahaja langkah tugasan, arahan bergambar yang disediakan. Siap 16 langkah ini kalian sudah boleh menggunakannya untuk menulis dan berkongsi. Esok lusa kalau teringin nak buat blog lain, dah boleh buat sendiri, tak jadi masalah dah. 

9 kekosongan sahaja lagi untuk KELAS BLOG ONLINE BULAN OKTOBER. Pendaftaran bulan ini saya akan berikan PERCUMA BUKU MINI BCK. 

Untuk yang berada di sekitar Sabah, buat pertama kalinya kelas blog anjuran ABDR akan diadakan di sana, secara offline, dalam bilik seminar kita belajar Insya Allah dalam tempoh sehari sudah boleh siap blog kalian. Simpan siap-siap tarikh ini ya 19 NOVEMBER KELAS BLOG DI SABAH.KELAS ASAS BLOGSHOP
19 NOVEMBER 2016
Royal Plaza Putatan Sabah

Yuran : RM300 (Bonus 6 ebook seperti dalam gambar, sarapan pagi, makan tengah hari, nota disediakan, FREE BUKU MINI BCK jika DAFTAR SEBELUM 1 NOVEMBER 2016)