Sunday, 30 November 2014

Kumpul DANA 5K untuk Adik Nurul Nadia Nahyuddin

Teks : Anys Idayu Zakaria
Sumber : Blog http://kuazue.blogspot.com/2014/11/entri-102-mesin-penyambung-nyawa.html


Assalamualaikum para pembaca. Hari ini saya terpanggil untuk berkongsi kisah dari salah seorang protege saya. Kisah diambil dari entri beliau. Untuk sama-sama kita bantu Adik Nurul Nadia yang sangat memerlukan bantuan kewangan dari kita semua. Semoga dengan dipanjangkan kisah beliau ini, akan mendapat tempat dan perhatian daripada pihak tertentu untuk turut membantu. 

Jika kita tak dapat dari segi kewangan, mungkin kita boleh bantu dengan cara memanjangkan kisah ini untuk dikongsi dengan orang ramai, supaya lebih ramai yang membantu. Insya Allah.




"Tapi saya perlu bgtau akak awal2 ye sng nanti akak trgkn pd customer sy ni x mcm org lain. Jd sy buat kraf ni masa sy sihat. Sy selalu berulg ke hosp dan bg sesiapa yg menemph dgn sy perlu fhm keadaan sy kerana sy jrg dpt siapkn temphn yg urgent, Biasa customer akan order 3,4 bln awal sblm majlis. Bkn apa sakit nk dtg x tahu. Bila dah sakit terbaring jelah. ......" Mula tu biasa la orang sakit.. tapi tergerak dihati utk tanya lebih lanjut... dan bila dah tahu.. 



Kalau nak tahu apa pekerjaan adik ini? Dia membuat barangan kraf di masa sengangnya. Beliau yang bernama Nadia ini boleh dihubungi melalui laman sosial FB: Nadieya Felt Craft 

Pada mulanya, dia keberatan bila cik azue utarakan untuk menulis cerita tentang beliau, kerana dia masih boleh berusaha dan tidak mahu ada rakan-rakan yang tersalah anggap seolah dia menagih simpati mahupun ehsan. Sebab itu dia minta kerja, Tapi apalah sangat yang boleh dibuat oleh dia dalam keadaan nya yang sebegini kan.. mahu mengumpul DANA sebesar 5K buat membeli satu lagi unit mesin kerana mesin sedia ada sudah rosak (1 mesin dari hospital, satu lagi arwah kawan nadia bagi, tapi salah satu dah rosak). Jadi Nadia sekarang bergantung kepada hanya satu mesin sahaja yang kita tak tahu bilakah mesin ini akan terhenti. Membayangkan tiba-tiba mesin yang satu ini terhenti? apalah nasib adik malang ini?

Cik azue pujuk-pujuk dan akhirnya dia bersetuju, itu pun hanya bagi mempercepatkan proses mendapatkan mesin oksigen itu sahaja. Lain-lain dia dan keluarga akan usahakan sendiri. Nadia merupakan anak kedua dari 3 orang adik beradik yang mana mempunyai seorang abang yang baru tamat pengajian dan seorang adik yang masih lagi belajar. Ibu dan bapa hanya berpendapatan kira-kira RM1K sebulan. Jadi Nadia yang berumur 22 tahun ini mengambil inisiatif mengisi masa senggang dari duduk saja, membuat kerja kraf dan berjualan melalui alam maya. Terpukul cik azue dengan situasi Nadia. Sesakit dia, masih lagi berusaha.. cik azue? Tanpa wayar oksigen pun, sikit sahaja demam pun.. kalau boleh seluruh kenalan di dunia ni nak diberitahukan. Malu! Malu! Malu! Allah, hebat sungguh teguran Mu Ya Allah. Nadia dgn wayar nya ketika pergi atas urusan temujanji rawatan Nadia dengan mesin oksigen. Maaf Nadia, terpaksa cik azue muat naik juga gambar yang kalau boleh anda tidak mahu dikongsi. Tapi demi kelangsungan nyawa itu, kita kongsi bersama. 



Bayangkan Nadia memakai mesin itu 24/7. Ke mana sahaja dan buat apa sahaja. Untuk makluman, Nadia menghadapi sakit pendarahan dalam paru-paru. Selalu alami batuk berdarah dan semput. Pernah koma selama 2 bulan dan pernah jalani kemo. Nadia adalah penghidap Thalasemia dan dikesan pada umur 6 tahun. Menderita sakit paru-paru dari umor 12 tahun. Bermula dengan pakai topeng oksigen waktu malam sahaja sehingga lah sekarang ini kena pakai sentiasa. Pernah dirawat di hospital selama 3 tahun (duduk hospital 3 tahun sebab tidak boleh cabut oksigen). Dan di sinilah bermulanya Nadia kena pakai 24/7 topeng oksigen. Nadia di bawah hospital Tunku Ampuan Afzan (HTAA), di bawah seliaan unit dada. 

Nadia boleh dihubungi di talian 019-9352697 dan WhatsApp pada talian 011-39145517. Tapi cik azue ingatkan, masa cik azue berbalas pesanan pun, kadang Nadia ni minta diri, perlu rehat, kena tidur. Jadi jangan harap jawapan cepat dari Nadia, jika kalian ada yang mencuba menghubungi Nadia sendiri. 


No akaun bagi saluran DANA ini adalah Bank: CIMB 7053466392 - Nurul Nadia Nahyuddin 

Manakala bagi yang berkesempatan untuk melawat, boleh singgah ke 12933, Jalan Sri Jaya, Kampung Gong Pauh, 24000 Kemaman, Terengganu 

Marilah kalian kita bantu adik ini yang kuat semangat nya dengan merealisasikan impian memiliki satu lagi mesin oksigen bagi penyambung nyawa. 

Jutaan terima kasih buat kalian yang sudi membaca dan 'forward' sehingga DANA 5K cukup buat membeli mesin oksigen nya. Semoga usaha kecil kita memberi seribu sinar buat Nadia dan keluarga dan semoga Nadia tidak putus asa atas rahmat Ilahi walau pun dia diuji dengan ujian yang berat di mata cik azue. 


 

"Tapi saya perlu bgtau akak awal2 ye sng nanti akak trgkn pd customer sy ni x mcm org lain. Jd sy buat kraf ni masa sy sihat. Sy selalu berulg ke hosp dan bg sesiapa yg menemph dgn sy perlu fhm keadaan sy kerana sy jrg dpt siapkn temphn yg urgent, Biasa customer akan order 3,4 bln awal sblm majlis. Bkn apa sakit nk dtg x tahu. Bila dah sakit terbaring jelah. ......" Mula tu biasa la orang sakit.. tapi tergerak dihati utk tanya lebih lanjut... dan bila dah tahu..

Make Money at : http://bit.ly/copy_win
"Tapi saya perlu bgtau akak awal2 ye sng nanti akak trgkn pd customer sy ni x mcm org lain. Jd sy buat kraf ni masa sy sihat. Sy selalu berulg ke hosp dan bg sesiapa yg menemph dgn sy perlu fhm keadaan sy kerana sy jrg dpt siapkn temphn yg urgent, Biasa customer akan order 3,4 bln awal sblm majlis. Bkn apa sakit nk dtg x tahu. Bila dah sakit terbaring jelah. ......" Mula tu biasa la orang sakit.. tapi tergerak dihati utk tanya lebih lanjut... dan bila dah tahu..

Make Money at : http://bit.ly/copy_win
"Tapi saya perlu bgtau akak awal2 ye sng nanti akak trgkn pd customer sy ni x mcm org lain. Jd sy buat kraf ni masa sy sihat. Sy selalu berulg ke hosp dan bg sesiapa yg menemph dgn sy perlu fhm keadaan sy kerana sy jrg dpt siapkn temphn yg urgent, Biasa customer akan order 3,4 bln awal sblm majlis. Bkn apa sakit nk dtg x tahu. Bila dah sakit terbaring jelah. ......" Mula tu biasa la orang sakit.. tapi tergerak dihati utk tanya lebih lanjut... dan bila dah tahu..

Make Money at : http://bit.ly/copy_win

Wednesday, 26 November 2014

Iklankan Produk Bisnes Di SOHO ABDR


Teks : Anys Idayu Hj Zakaria
Photo : Koleksi ABDR 

Ini antara contoh mereka yang sudah beriklan di SOHO Directory ABDR.

Make Up Pengantin By Make up artist, Dinie Awalluddin

Make up artist, Dinie Awalluddin berpengalaman lebih 10 tahun dalam industri solekan dan merias wajah selebriti, pelakon, penyanyi, golongan VVIP, VIP malah raja sehari di majlis pertunangan, pernikahan, persandingan mahupun orang perseorangan yang mahu menghadiri majlis-majlis. 
Kepakaran Dinie Awalluddin adalah menghasilkan sentuhan dan teknik solekan natural namun masih mengekalkan keayuan dan keanggunan wajah semulajadi pemiliknya. Bakal raja sehari boleh mencuba make up pengantin by Dinie Awalluddin.

Keterngan lanjut dapatkan di sini http://sohodirectory.blogspot.com/2014/11/make-up-pengantin-by-make-up-artist.html




Logo iklan SOHO ini membawa pengiklan yang mahu mempromosi produk. 800 blog yang dibina bersama kami membawa pautan logo maksudnya iklan kalian dibawa bersama. Iklan produk kalian akan berada di lebih 800 blog alumni abdr.

Bagi usahawan yang benar-benar berminat untuk beriklan di SOHO, boleh hubungi saya untuk tempahan sewaan tapak iklan serendah RM50 sahaja.

Untuk pakej lain SOHO boleh terus lihat di sini  http://anysidayu.blogspot.com/p/ruangan-iklan-online.html

Email : anysidayuzakaria@gmail.com
sms / wtsapp : 017-7912993 (anies)

Monday, 24 November 2014

Personal Coaching Blog di Johor Bahru

Teks : Anys Idayu Hj Zakaria 
Foto : Simpanan peribadi 

Alhamdulillah selesai coaching personal untuk pelajar siapkan blog fanpage mula bisnes hujung minggu lepas.


Pendaftran kelas offline sterusnya pada 29/11/14.
kelas offline terakhir untuk tahun ini.
Insya Allah akan open lagi tahun depan pula


Untuk orang-orang JB yang terlepas peluang untuk belajar membina blog bersama abdr, kelas seterusnya pada 29/11/2014. Pendaftaran masih dibuka. Jom daftar sekarang


Kelas offline blog fanpage mula bisnes Johor Bahru
Kelas berlangsung secara one to one
Kelas ini terbuka untuk suri yang berada di sekitar kawasan Johor Bahru, Ulu Tiram, Kota Tinggi. 
Tarikh : 29/11/2014 (Sabtu - jam 10pagi -1ptg / jam 2.30ptg - 5.30ptg)


Kelas berlangsung selama 3 jam untuk setiap sesi.

Tempat : Berdekatan dengan persetujuan pelajar

Terhad hanya untuk 5 peserta sahaja satu sesi.

Yuran kelas RM300/orang 

Apa yang pelajar akan dapat melalui kelas online blog offline ini :
  • Dropship produk makanan sunnah (airzam, jus kurma, jus epal, madu) dan produk makanan (nasi arab, keropok keping)
  • Bonus 4 ebook ABDR (Ebook belajar asas blog, ebook super wahm super mom, ebook mula bisnes butik dan ebook 101 idea home based bisnes)
  • Dapat belajar hasilkan blog bisnes, dan boleh mula berjualan
  • Alumni akademi bekerja di rumah
  • Dapat masuk group support kelas secara online 
  • Handout akan diberikan
  • Dapat jadi pengurus online akademi, berpeluang perkenalkan produk ABDR dan nikmati komisen dari rm50-100 untung bersih
  • Personal coaching online berterusan walaupun telah selesai kelas di luar 3 jam
Pendaftaran dibuka, bagi yang berminat boleh mula daftar di sini ya http://anysidayu.blogspot.com/p/borang-tempahan.html

Thursday, 20 November 2014

Pisang Goreng Cheese

Teks : Anys Idayu Hj Zakaria

Alhamdulillah, terimaksih Allah.
Baru BAD minta nak makan pisang goreng cheese.
Bila sampai rumah, kebetulan en husband nak keluar beli pisang goreng.
Saya pun apa lagi, minta belikan pisang goreng cheese tepi area kawasan perumahan kami.  Alhamdulillah, dapat merasa.

Hehe orang lain dah puas makan, kita baru nak mencuba

Owh ye, pendaftran ke kelas offline blog di johor bahru masih open ya. Boleh daftar sehingga esok.

Pendaftran kelas online blog setiap hari.
mula daftar dan belajar hari ini.

Sunday, 16 November 2014

Belajar Bisnes Dropship dan Asas Bisnes Online

Perkongsian puan N
Mahu kenal siapa puan N?

Pada permulaan, apa yang saya nampak, hanya sebuah kedai yang menjadi target utama. Kertas kerja untuk membuat pinjaman hampir siap. Tiba-tiba segalanya bagai terhenti seketika, apabila suami menghadiahkan sebuah buku 'Biar Kecil Asalkan Berhasil'. Buku ini banyak memberikan panduan dan semangat untuk mula berniaga tanpa modal dan saya suka pada kata-katanya "...perniagaan yang memerlukan kita berhutang untuk berkembang adalah perniagaan yang kurang bagus." Pokok pangkalnya, kita mulakan dengan apa yang kita ada.
Saya mula mengubah pandangan tentang bisnes, saya mencari sesuatu yang saya minat dan tidak memerlukan modal yang besar. Bisnes yang saya mula-mula terlibat ialah 'mutiara dan kristal'. Saya memang peminat tegar kristal, saya mula mengenali mutiara dan kristal swarovski. Ramai yang cakap bisnes ini memerlukan modal yang besar, sebab harganya yang agak mahal. Tetapi terpulang bagaimana anda bermula. Saya hanya memulakan dengan beberapa design gelang dan rantai, kemudian saya sertakan dengan carta warna kristal. Dengan ini, apabila pelanggan memilih design dan warna, baru saya akan mendapatkannya. Sehingga kini, hasil daripada jualan tersebut saya mampu untuk menambah stok jualan.
Disebabkan suami sering keluar kawasan, dan saya sebagai pembantu peribadi yang setia bersamanya, menyebabkan saya mempunyai beberapa masalah untuk menguruskan penghantaran barang. Saya terfikir untuk mencari satu lagi bisnes, yang tidak memerlukan saya untuk menguruskan barang. "Dropship", itu yang saya cari. Sehingga saya berjumpa dengan ABDR. Saya mula belajar "dropship" untuk telekung solat, dan saya mencari beberapa pembekal lain untuk mempelbagaikan produk. Alhamdulillah, setiap hari kita belajar untuk menimba ilmu baru. Saya mula mencuba sesuatu yang baru, saya belajar untuk mendapatkan produk terus dari Vietnam. Dengan ini, apabila saya keluar kawasan, saya masih boleh menguruskan penghantaran dengan 'dropship' dan saya juga boleh menguruskan stok sendiri.


Mahu belajar dropship dan asas bisnes online?
Pendaftaran dibuka.

Hubungi saya untuk mereka yang serius mahu mula belajar berbisnes online, belajar bagaimana nak mula bisnes secara dropship, tanpa perlu keluar rumah dan menggunakan blog dan fb sebagai medium utama.

Kami terima pendaftaran setiap hari. Untuk yang mahu mendaftar boleh terus hubungi saya

Email : anysidayuzakaria@gmail.com
sms /wtsapp : 017-7912993
 

Friday, 14 November 2014

Kekuatan Blog dan networking ABDR

Teks : Anys Idayu Zakaria

Networking sangat penting dalam jaringan bisnes, dan penulisan di blog
Belajar membina blog berpengaruh dalam kelas online blog ABDR
Kami terima pendaftaran setiap hari. Mula daftar belajar bagaimana blog sangat mempengaruhi jualan produk kita.


Thursday, 13 November 2014

Sedekah Subuh


Teks : Anys Idayu Zakaria

Beberapa minggu lepas saya pernah mencari artikel tentang Sedekah Subuh di internet, tapi tak jumpa. 

Last week saya ternampak salah seorang rakan di fb, berkongsi artikel ini, ya inilah artikel yang saya cari, tentang fadilat SEDEKAH SUBUH. 

Jemput baca, mari kita sama-sama amalkan.


Nak share pengalaman seorg hamba Allah ni
SEDEKAH SUBUH...
sememangnya kita hidup ini penuh dengan dugaan, dan banyak perkara yang menjadikan kita stres. masalah kewangan, kerja dan sebagainya, bagi saya ingin sekali berkongsi pengalaman agar dapat menjadi salah satu jalan keluar bagi sahabat-sahabat di fb,whatapps

sedekah subuh ini telah lama kami (penulis dan group laksanakan) hampir 10 tahun lamanya, cuma baru-baru ini sahaja saya berani berkongsi dengan sahabat kerana sebaiknya amalan disembunyikan. 

Namun kerana ingin menjadikan perkara ini amal jariah kami, maka saya mewar-warkan di sini.
saya terbaca satu hadis hampir 10 tahun lalu tentang, malaikat keluar bersama mentari pagi dan mendoakan mereka yang bersedekah dengan limpahan rezeki dan mendoakan orang yang tidak bersedekah dengan ancaman kemusnahan harta benda dan laknat. Sangat menakutkan ketika saya membaca tulisan tersebut terus saya memulakan sedekah subuh keesokkannya.

oleh kerana zaman yang menuntut segala-galanya hendak pantas, maka sukar bagi kita yang bekerja hendak mencari fakir miskin atau anak yatim pada subuh-subuh hari sebagaimana Zainal Abidin (Sydina Ali) melaksanakannya di Madinah.

oleh itu, setiap pagi saya memasukkan wang ke dalam sebuah bekas kuih sebaik sahaja sudah solat subuh, dan apabila sampai masa 30 hari atau 40 hari saya akan serahkan kepada kakak saya untuk memasak sarapan pagi untuk diberi kepada anak yatim dan fakir miskin setiap hari. kami memberi makan hampir 30-40 orang fakir miskin sarapan pagi setiap hari sejak 10 tahun yang lalu dan kami telah menemui pelbagai PERISTIWA AJAIB yang tidak mampu saya ceritakan di sini.

sejak 4-5 bulan yang lalu saya telah mula menyebarkan amalan ini, dan pada hari Rabu lepas semasa saya di Kuching saya telah memberitahu rakan-rakan ketika makan malam, dan salah seorang dari mereka "pick up" apa yang saya katakan. pada hari Jumaat, dia sibuk mencari saya di pejabat, kerana ingin mengucapkan terima kasih, kerana baru sahaja sekali dia melakukan sedekah subuh ini dia sudah dianugerahkan rezeki, iaitu menantunya mendapat pekerjaan. tadi dia bercerita lagi, claim kerja luarnya sudah diperoleh sedangkan pada kebiasaanya claim akan mengambil masa satu tahun baru dibayar. seorang lagi sahabat menyatakan, "apa yang aku tidak mintak pun dapat, sampai perkara yang aku fikir tak logik pun aku dapat" itulah kata-katanya. Seorang sahabat lain, mempunyai anak istimewa, dan anaknya kini sudah boleh bercakap .memanggil namanya IBU setelah 5 tahun tidak mampu berkata-kata. Seorang sahabat lagi berkata, dia berasa sangat tenang, walaupun ada banyak masalah, tuntutan kerja dan sebagainya. Tenang setenang-tenangnya. Ini adalah kali ke-10 dia memberikan sedekah selama hampir setahun.

CARANYA?...mudah sekali
pilihlah WAKTU yang paling AFDHAL iaitu SELEPAS SUBUH DAN SEBELUM SYURUK..dan masukkanlah tak kira berapa sen/rm ke dalam tabung sedekah subuh itu, semasa hendak memasukkan wang itu berniatlah apa sahaja niat yang baik-baik untuk anda dan keluarga dan masukkan ke dalam tabung itu sehingga genap sebulan, agihkanlah kepada mana-mana orang/badan yang memerlukan dan teruskan amalan itu seperti biasa. Bagi kumpulan saya, kami menyediakan sarapan pagi untuk anak yatim dan fakir miskin. setiap ahli dalam rumah perlu mempunyai tabung sedekah subuh mereka sendiri, walaupun anak itu berusia 6 bulan...

seperkara lagi sekiranya kita out station,tetapi diteruskan dengan memasukkan duit sedekah subuh itu ke dalam wallet kecil atau sampul surat duit raya setiap subuh, selepas balik dari out station pindahkan duit dalam sampul duit raya tadi ke dalam tabung sedekah subuh kita.


Insya Allah mari kita sama-sama amalkan. 

Wednesday, 12 November 2014

Peluang perbaiki diri

Teks : Anys Idayu Zakaria

Alhamdulillah, terima ksih Allah atas jemaah dan persahabatan dengan mereka yang sangat suka berkongsi ilmu.

Saya sangat suka ruang dan peluang ini. Dapat belajar perbaiki diri setiap masa dan ketika, supaya tidak leka dengan syurga dunia.
Kita hanya mengejar syurga akhirat.

Ada beberapa penulis ebook, dan pages yang saya suka baca penulisan mereka. Saya banyak baca kisah perkongsian mereka. Saya suka amalkan ambil dan amalkan apa yang mereka tulis dan ajar. Alhamdulillah ilmu yang sangat berguna.

Semoga Allah limpahkan rezekinyang tak terhingga pada mereka kerana sudi berkongsi ilmu.

Selamat malam, semoga hari esok lebih baik daripada hari ini.

Anys Idayu Zakaria
guru online abdr
Www.anysidayu.blogspot.com

Belajar Buat Blog Sendiri Kelas di Johor Bahru




Kelas offline blog fanpage mula bisnes Johor Bahru
Kelas berlangsung secara one to one
Kelas ini terbuka untuk suri yang berada di sekitar kawasan Johor Bahru, Ulu Tiram, Kota Tinggi. 

Tarikh : 22/11/2014 (Sabtu - jam 10pagi -1ptg / jam 2.30ptg - 5.30ptg)

             29/11/2014 (Sabtu - jam 10pagi -1ptg / jam 2.30ptg - 5.30ptg)


Kelas berlangsung selama 3 jam untuk setiap sesi.

Tempat : Berdekatan dengan persetujuan pelajar

Terhad hanya untuk 5 peserta sahaja satu sesi.

Yuran kelas RM300/orang 

Apa yang pelajar akan dapat melalui kelas online blog offline ini :
  • Dropship produk makanan sunnah (airzam, jus kurma, jus epal, madu) dan produk makanan (nasi arab, keropok keping)
  • Bonus 4 ebook ABDR (Ebook belajar asas blog, ebook super wahm super mom, ebook mula bisnes butik dan ebook 101 idea home based bisnes)
  • Dapat belajar hasilkan blog bisnes, dan boleh mula berjualan
  • Alumni akademi bekerja di rumah
  • Dapat masuk group support kelas secara online 
  • Handout akan diberikan
  • Dapat jadi pengurus online akademi, berpeluang perkenalkan produk ABDR dan nikmati komisen dari rm50-100 untung bersih
  • Personal coaching online berterusan walaupun telah selesai kelas di luar 3 jam
Pendaftaran dibuka, bagi yang berminat boleh mula daftar di sini ya http://anysidayu.blogspot.com/p/borang-tempahan.html


Tuesday, 11 November 2014

Macam Mana nak Jadikan Jualan itu Mudah?

Teks : Anys Idayu Zakaria

Macam mana nak jadikan jualan itu mudah?
melalui latih. Latih. Latih. Repetition setiap hari.
"Practice make perfect"

Sama juga bila kita menggunakan blog medium
Latih tulis, latih tulis setiap hari.
Bina KEYAKINAN pembaca.
Story telling kita sebagai usahawan online adalah melalui penyampaian, penulisan kepada para pembaca dan bakal pembeli.

Jadi nak mudah, blog memang tempat paling sesuai untuk mula berkongsi. LATIH MENULIS setiap hari.

Pengalaman saya sendiri, saya menggunakan sepenuhnya medium pemasaran blog dan fb yang percuma sahaja. Belum pernah lagi saya menggunakan medium berbayar. Dan sahaja hanya berkongsi, dan terus berkongsi melalui latihan penulisan dan penyampaian di blog.

Rata-rata protege yang mendaftar ke kelas online blog, dibawah pengendalian saya hampir kebanyakkan mereka yang jejak saya hanya melalui blog sahaja. Kemudian mereka jejak saya di fb.
Jadi kesimpulannya jangan berhenti menulis dan berkongsi di blog, mudahkan.

Daftar kelas online blog ABDR. Kami tunjuk cara yang paling mudah berkongsi melalui penulisan di blog.

Matlamat kelas asas blog penulisan.
1.Belajar menulis secara konsisten.
2. Belajar menulis untuk menyampaikan manfaat produk melalui blog.
3. Ada beza bercerita dan menjual.
4. Cerita dahulu jual kemudian.
5. Bina pengaruh dan pembaca.
6. Tukar pembaca kepada pelanggan.


Pendaftaran dibuka setiap hari. Boleh mula daftar bagi yang sudah sedia




Monday, 10 November 2014

Kelas Jana Wang Dari Rumah

Kelas Jana Wang Dari Rumah, 29/11/2014, Kota Bharu

Teks: Azura Abdullah
Foto: Azura Abdullah
Bismillah. Alhamdulillah. Dengan izin Allah swt, dengan ini pihak Akademi Bekerja Di Rumah akan bawakan Kelas Jana Wang Dari Rumah khas kepada para surirumah dan suri bekerjaya yang ingin memulakan langkah niaga secara ‘lean’ atau kos paling minima.
Pihak akademi akan bermula di Kota Bharu sebelum meneruskan ke negeri-negeri lain. Lokasi kelas hanya 1 minit ke KB Mall dan beberapa minit dari hotel-hotel berdekatan seperti Tune Hotel, Hotel Al-Quds dan banyak lagi. Anda boleh mengambil peluang untuk bercuti sambil menimba ilmu. Cuti sekolah! 
 
 
Antara modul yang akan para SURI pelajari ialah:
1) Start-up Gaya ABDR
2) Penjenamaan Diri Gaya ABDR
3) Hands-on buat blog & fanpage
4) Penggunaan Google Drive
5) Habis kelas terus boleh beroperasi.
*pre-work ringkas akan diberikan kepada peserta sebelum kelas melalui emel untuk melancarkan lagi perjalanan kelas.
 Untuk yang mahu mendaftar, boleh terus melalui saya :
 Email : anysidayuzakaria@gmail.com
sms/wtsapp : 017-7912993
 

Sunday, 2 November 2014

Kelas Blog Di Johor Bahru

Teks : Anys Idayu Zakaria
Foto : Koleksi Peribadi


Alhamdulillah, selamat datang November yang cemerlang gemilang. Teruskan lagi misi dan matlamat 2 bulan terakhir 2014.

Kepakaran saya membantu lebih ramai suri bekerjaya dan suri rumah yang mahu memulakan bisnes secara online melalui penulisan di blog, dan produk dropship ABDR. Masih lagi misi melengkapkan 100 protege untuk dibantu sehingga akhir tahun ini. 

Petang semalam, telah berlangsung satu kelas offline blog, di kawasan berdekatan Bandar Johor Bahru. 2 rakan pelajar mendaftar ke kelas blog ABDR, dan mereka mahu saya coaching secara "one to one". Alhamdulillah, kelas berlangsung selama 3 jam berjaya dijalankan. Dalam tempoh tersebut mereka berjaya siapkan kedai online blog dan pages untuk produk. Cuma perlu konsisten menulis sahaja di blog. 

 
 Mereka yang belajar secara offline ini, masih berpeluang untuk masuk ke group kelas di fb. Toturial coaching berterusan akan diberikan kepada mereka.

Untuk yang berminat mahu belajar hasilkan blog kedai online secara offline (one to one) pendaftaran seterusnya saya buka pada 22 November dan 29 November (Hari Sabtu, 3jam, pagi /petang).Hanya 2 atau 3 orang sahaja untuk satu sesi.

Bagi yang berminat boleh hubungi saya untuk pendaftaran



Saturday, 1 November 2014

Mula Bisnes Tanpa Produk Sendiri

Teks : Anys Idayu Hj Zakaria

Kita ada pilihan sama ada nak jadi biasa-biasa atau pun luar biasa.
Semuanya hanya melalui satu TINDAKAN yang kita perlu lakukan ;)
Orang yang hebat dan berjaya berani bertindak walaupun mereka tahu peluang untuk berjaya belum berapa nak nampak. Tapi yang penting tindakan yang mereka ambil mereka apa mereka dapat untuk hari ini.

Sesuatu yang saya pelajari semalam di  Klinik Usahawan Dr. Azizan, Kita nak berniaga tak perlu ada produk sendiri. Mula dengan jual dulu produk orang lain.

Kata kunci yang mudah ialah mula dengan bisnes dropship.
Insya Allah sy akan kongsi lebih banyak tip mula bisnes secara dropship dalam ebook sulung.

Di akademi bekerja di rumah, kami kongsi konsep mula bisnes dengan produk dropship abdr iaitu produk makanan sunnah, produk makanan, telekung solat dan produk islamik, dan mula belajar hasilkan blog sebagai kedai online.

Mudah sahaja, daftar, belajar buat kedai online dan mula berjualan.

Bagi yang mahu mula dengan cara ini, boleh hubungi saya untuk pendaftran kelas blog mula bisnes dropship ABDR

Email : anysidayuzakaria@gmail.com
Sms / wsapp : 017-7912993 (anies)