Thursday, 10 July 2014

Belajar Buat Blog Bisnes

Teks : Anys Idayu Zakaria

Tips blog niaga :
1) harus simple & jangan ada banyak gadget / aplikasi yg boleh melambatkan loading
2) gambar barang harus clear, letak harga bawah gambar & keterangan produk
3) Pastikan nama, phone no & email ada di tepi side bar supaya senang pelanggan nak hubungi
4) letak borang pesanan di bawah entri supaya pelanggan senang membuat pesanan setiapkali melihat produk
5) letakkan terma & syarat jual beli di bahagian pages atas blogBorang Tempahan Latihan paling asas dalam kelas mula bisnes, tak perlu shopping cart dulu. Kumpul pembaca dan pelanggan. Kelas ini sangat,sesuai ibu yang baru mahu belajar bisnes online.

Ini contoh pesanan yang diterima daripada pelanggan yang terus membuat belian dengan menggunakan borang tempahan yang ada di blog. Mudahkan. Bagi suri yang baru mahu belajar berbisnes, kedai online lengkap seperti ini sangat memudahkan.

Belajar cara ini dalam kelas online blog mula bisnes

Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan fan page (mula bisnes) 
a. Kelas ini khusus bagi suri rumah yang benar-benar zero tentang urus niaga secara online. 
b. Mahu mula tetapi tidak tahu cara. 
c. Mahu mula tetapi tidak ada produk. Kami menyediakan beberapa produk pilihan, produk sunnah, buku, pakej ebook, ruang periklanan. Juga peluang sebagai pembantu kelas di akademi bekerja di rumah. 
d. Kelas ini sesuai untuk belajar menjana pendapatan awal RMRM50, RM100 begitulah seterusnya (ini adalah tertakluk kepada usaha yang konsisten daripada peserta.) 
e. Kelas ini juga sesuai untuk suri yang sibuk, surirumah sepenuh masa, suri bekerjayaa yang mahu buat secara sambilan. Ini adalah langkah awal, kami sediakan berdasarkan permintaan demi permintaan. 
f. Apabaila sudah pandai, boleh belajar lagi dengan otai-otai pemasaran yang lain. juga bina jaringan bisnes secara online. 
g. Apa yang kita belajar di dalam kelas ini. Analisa dahulu untuk kenalpasti apa produk yang sesuai/minat/pengalaman. Belajar buat blog kedai online, belajar menulis konsisten, belajar buat borang tempahan, jenis-jenis entri, belajar buat pan page, belajar buat pautan, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik. 
h. Untuk mula, kita analisa dahulu, pm saya sekarang atau mesej di inbox. 

Kami terima Pendaftaran setiap hari. Bagi yang sudah sedia mahu mula boleh hubungi saya 

Email : anysidayuzakaria@gmail.com
sms/ wtsapp : 017-7912993